Melen Çayı'ndan Ömerli Barajı'na getirilen suyu Avrupa Yakası'na taşımak için İstanbul Boğazı'na döşenen 1830 metre uzunluğundaki boru hattı, törenle açıldı.

Sarayburnu'nda düzenlenen törene bir mesaj gönderen  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mesajında suyun medeniyet haline dönüşebilmesi için milli servet olarak görülen akarsuların boşu boşuna denizlere akmaması gerektiğini ifade etti. Erdoğan mesajında kullanamadığımız suyun bizim olmadığını da dile getirdi.

Törende bir konuşma yapan Çevre ve Orman bakanı Veysel Eroğlu, Melen Projesi'nin 2010 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini, ancak yaşanan kuraklık nedeniyle çalışmaları hızlandırdıklarını ifade ederek, Melen Çayı'nın suyunu Ömerli'ye 20 Ekim 2007'de akıtmayı başardıklarını söyledi. Eroğlu konuşmasında Melen Projesi’nin detayları hakkında da bilgiler verirken, Bolu ve Düzce dağlarından gelen suyu, denize doğru büyük bir hızla akarken önünü kestiklerini, terfi istasyonlarında yükseltildiğini ve Ömerli’de arıttıklarını söyledi

Konuşmaların ardından Melen Çayı'ndan Ömerli Barajı'na getirilen suyu Avrupa yakasına taşımak için İstanbul Boğazı'na döşenen 1830 metre uzunluğundaki boru hattının açılışı, Bakan Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İSKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural tarafından butona basılarak gerçekleştirildi.