Geçtiğimiz hafta Çavuşlar mahallesinde devam eden TOKİ konutlarını ziyaret ederek inşaatın 3 ayda biteceğini açıklayan Milletvekili Fevai Arslan, inşaatı yapan firma ile ihalenin fes edilmesinin ardından ilk kez konuştu. Arslan, ihalenin fesih edilmesinin başlıca nedeninin firmanın prosedürleri yerine getirmemesi olduğunu söyledi.
Arslan, “ Motive olsun diye ziyaret ettim. Kanuni prosedürleri yerine getirmedikleri için TOKİ ihaleyi fesih etmiş. Yeni bir süreç başladı. Yeni bir uygulama yapılacak. O uygulama ile beraber bu inşaatlarımız tamamlanacak. Alan arkadaşlar bir sürü emek çekmiş. Keşke onlar tamamlayabilseydi. Ticaret bu inşaat kolay bir iş değil. İnşallah hayırlısı ile tamamlanır diye düşünüyorum.” Dedi.
Bugün Kiremitocağı prefabriklerinde çıkan olaylarla ilgili de konuşan Arslan, kanunlara uymayanların sonuçlarına katlanacağını belirtti.
Arslan, “ Bu konu uzun zamandır sürüyor. Orada  daha önceden bildirimler yapıldı. İhbarnameler gönderildi. Burayı terk etmeniz lazım. Neden çıkmaları gerektiği anlatıldı. Devletten bir yatırım var dedik. Bu yatırım için yer gösterilsin dedik. Bizde bu yatırım için dilimizin döndüğünce açıklama yaptık. Ama bu memleketin bir kanunları var. Bu kanunlar çerçevesinde herkes bu kanunlara uymak zorundadır. Bu kanunlara uymamanın karşılığı neyse bu çekilecektir “ şeklinde konuştu.