Düzce Memur-Sen İl Temsilcisi Ömer Faruk Çelebi, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe ve işgal girişiminin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen sürecin aynı sıcaklıkla devam ettiğini hatırlatarak ihanete karşı direnişin de yüksek bilinç ve kararlılıkla devam edeceğini ifade etti. Çelebi, sendika binasında üyelerle birlikte 15 Temmuz Şehitlerinin isimleri ile fotoğraflarının yer aldığı yeleklerden giyerek basın açıklaması yaptı.
 
Çelebi, “15 Temmuz zaferi, benliğimiz, kimliğimiz ve inancımızla var olduğumuzun ve hep var olacağımızın yeniden tarihî tescilidir. Sonucu ne olursa olsun, bu topraklarda bize rağmen hiçbir hesabın tutmayacağının; art niyetlilerin kurdukları oyunları bozacağımızın, tuzaklarını başlarına yıkacağımızın destanıdır. O gece milletimiz, kendisine karanlığı bir kader olarak dayatmak isteyenlere insan onura adına şanlı bir direniş göstererek; şehitleriyle adanmış, gazileriyle inanmış, kahramanlarıyla meydan okuyan görkemli bir cevap vermiş, darbeyi darbecilerin başına geçirmiştir.”şeklinde konuştu.
 
Memur-Sen olarak 15 Temmuz gecesi vatan savunması söz konusu olduğunda tereddütsüz ve bahanesiz millete ve medeniyetimize bağlılıklarının görevini yerine getirmek için tankların karşısına çıktıklarını hatırlatarak bundan sonraki süreçte de üzerlerine düşeni yapacaklarını açıkladı.
 
Çelebi, “Memur-Sen olarak söz veriyoruz; millete ve devlete ihanet eden odakların kökü kazınıncaya kadar duyarlılığımızda ve mücadelemizde en ufak bir azalma olmayacak. İhanet karşısında bir santim bile geri çekilmeyeceğiz. Bu milletin o gece başlattığı fiili direnişin, bugünlerde farklı şekillerde sürdürülen kirli emelleri de bozacağım, tarihin bizi davet ettiği geleceğe “milletçe ve kardeşçe” yürüyeceğimizin bilinmesini istiyoruz.” İfadelerini kullandı.
 
Hainlerin hak ettikleri akıbete bir an önce uğramalarını, adalet karşısında hak ettikleri cezayı almalarını beklediklerini ifade eden Çelebi, “o geceyi aydınlatan zafer güneşini bu millete armağan eden şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimize hürmetlerimizi arz ediyoruz.” İfadelerini kullandı.