Bakanlar Kurulu kararıyla enflasyon farkının memur maaşlarına yansıması ile ilgili çıkan karar neticesinde 2008 yılının ilk altı ayında memurlara yüzde 6 zam yapıldı. Yapılan zammı yetersiz gören sendikalar ise tepkilerini yaptıkları açıklamalarla gösterdi.

Açıklama yapan sendikalardan Türkiye Kamu Sen'in İl Temsilcisi Şemsettin Bahadır, yapılan zammı yetersiz gördüklerini ifade ederek “ Altı aydan beri maaşları enflasyon karşısında eriyen kamu görevlileri, maaşlarındaki erimeyi karşılayacak düzeyde bir enflasyon farkı ödemesi beklemişler ancak açıklanan rakamlar sonunda hayal kırıklığına uğramışlardır. “ dedi.

Memurlara yapılan zamla birlikte işçi ve Bağ-kur emeklilerine yapılan yüzde 7.2'lik zamda eleştirildi. Bu zammın yetersiz olduğunu söyleyen Tüm İşçi Emeklileri Derneği Düzce Şube Başkanı Feridun Alganoğlu, sorunlarını daha önce Genel Başkanları Satılmış Çalışkan aracılığıyla Cumhurbaşkanlığına arz ettiklerini ama hala bu konuda olumlu bir gelişme olmadığını belirtti.

Memurlara yapılan zammı eleştiren sendikalardan biri de Eğitim-Sen oldu. Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı Şadan Karakaya yapılan zamma olan tepkilerini dile getirdi. Karakaya Ak Parti Hükümeti'ne de sitemde bulunarak yapılan zamla memurların ancak günde iki simit alabileceklerini ifade etti. Karakaya, konuşmasının ardından yapılan zamma tepkilerini Eğitim-Sen Düzce Şubesi üyeleriyle birlikte ellerine aldıkları maaş bordrolarını yakarak gösterdi.