Manşet Programına telefon bağlantısı ile katılan Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak, Türkeğitim-Sen’in Düzce Üniversitesi'nde yaşanan olaylara kişisel bakmadığını ve Memur Sen’in yaklaşımında ciddi hatalar olduğunu söyledi.

“Memursen’nin yaklaşımında ciddi hatalar oldu”

Çakmak, “Türk Eğitim-Sen Düzce Üniversitesi'nde yaşanan olaylara kişisel bakmıyor. Düzce Üniversitesi Düzce’nin geleceği. Düzce, Düzce üniversitesi ile gelişecek. Biz gördüğümüz yanlışlıkları yapıcı bir dille aktarmaya çalıştık. Memur-sen’in de haklı olduğu yönler var. Özellikle rektörlük seçimlerinin ardından bizimde rahatsız olduğumuz gelişmeler yaşandı. Ancak Memursen’nin yaklaşımında ciddi hatalar oldu. Gördüğümüz yanlışlıkları söylemeliyiz ama iş yıpratmaya dönmemeli. Bana göre Memur-Sen, cumhurbaşkanının başka bir ismi rektör atamasının hazımsızlığını yaşıyor.” dedi.

Düzce’nin geleceği kaybeder”

“Hiçbir ilde siyasiler, sivil toplum örgütleri üniversite yönetimi ile bu kadar uğraşmıyor” diyen Çakmak, “Bu kadar siyasi çekişmenin olduğu yere hiçbir öğretim üyesi de gelmek istemez. İlim ahlakına sahip hocalar bu tür çekişmelerden hoşlanmaz. Her şekilde rektörün suçlanması, Düzce’ye hiçbir fayda sağlamaz. Eğer düzce üniversitesine sağduyu gelmezse biz kaybederiz, Düzce’nin geleceği kaybeder.” diye konuştu.

“Türk aile yapısının ne kadar bozulduğu ortada”

Başbakan Erdoğan’ın “dindar bir gençlik yetiştirmek istiyoruz” açıklaması hakkındaki görüşlerini de aktaran Çakmak, “Dillendirmemek, uygulamak lazım.” Dedi

Çakmak, “Son 10 yıldır Türkiye’yi bu iktidar yönetiyor. Boşanmaların son 10 yıldır ne kadar arttığı, Türk aile yapısının ne kadar bozulduğu ortada. Televizyonlarda Türk aile yapısına uygun olmayan yayınlar aldı başını gidiyor. Bilim ve teknolojinin bu kadar gelişmesiyle gençler iki ekrana kilitlenmişse onlar için projeler üretilmeli. Düzce belediyesinin yaz konserleri dışında gençler için bir etkinliği var mıdır? Bu ciddi bir sıkıntı.” dedi.