Memur –Sen İl Temsilciliği tarafından yapılan basın açıklaması ile Akçakoca Belediyesi’nde çalışan memurlara baskı yapıldığı iddia edildi. Bem Bir-Sen adına açıklama yapan Asiye Durnacı, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak’ın personelin iradesini yok saydığını ifade etti.

 

“Bireysel özgürlüğün daha çok ön plana çıktığı bugünler de demokrasiyi, özgürlüğü, yeni anayasayı konuşurken; bunların tersine, Akçakoca belediye başkanı personelinin iradesini yok sayan bir anlayışla, hangi sendikaya üye olacaklarına kadar ileri giden bir dayatma sergilemektedir. Hangi çağda, hangi coğrafyadayız. Bu ülkede özgürlük var, demokrasi var. Akçakoca belediye başkanı demokrasiyi, özgürlüğü her platformda dilinden düşürmemesine rağmen, kendi personeline karşı ortaçağ zihniyeti ve anlayışıyla davranmaktadır.”

 

Nisan ayı içerisinde Akçakoca belediyesine teşkilat çalışması yapmak üzere davet edildiklerini söyleyen Durnacı, belediyede çalışan 11 memurun Bem-Bir-Sen’ üye olduklarını, ancak bir gün sonra çeşitli bahanelerle üyelikten ayrılmak istediklerini bildirdiklerini belirtti.

 

Durnacı, “ Akçakoca belediyesinde görev yapan memur arkadaşlarımıza baskı yapılmıştır. Hepimiz evimize götüreceğimiz, çocuklarımızın rızkı olan ekmek parası için çalışıyoruz. Akçakoca belediyesindeki memur personel baskı altındadır! Bunu anladık. başlarını öne eğdiler ve bu durumu sineye çektiler, sustular. ama biz susmayacağız, arkadaşlarımızın hakkını sonuna kadar arayacağız., sonuna kadar koruyacağız. Buradaki arkadaşlarımızın Bem-Bir-Sen ve Memur-Sen kazanımlarından faydalanması için elimizden geleni yapacağız. Bu antidemokratik uygulamasından dolayı sayın Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak’ı kınıyoruz.” Dedi.

 

Memur Sen İl Başkanı Orhan kılıç ise gerekirse mahkemeye gideceklerini, büyük ihtimalle Albayrak’ın yargılanacağını söyledi.

 

Kılıç “ 11 memur sözleşme imzalıyorlar. Kazanımlardan faydalanmak için üye oluyorlar. Ancak ardındna bir gün sonra özür dileyip üyelikten ayrılıyorlar. Boyunlarını bükerek kazanımlardan vaz geçiyorlar. Onlar vaz geçseler bile biz onları geri alacağız. Gümüşova’da olduğu gibi. Ümit ediyoruz ki, üyelik çok önemli değil. İnsanların mutluluğunun peşindeyiz. Akçakoca Belediyesi ile bir kez daha görüşeceğiz. Gerekirse mahkemeye gideceğiz. Akçakoca belediye başkanı büyük ihtimal bundan yargılanacaktır.” Şeklinde konuştu. 


Haber: H. İŞCAN