Memur-Sen İl Temsilcisi Orhan Kılıç, yaptığı basın açıklamasında Düzce Üniversites rektörlüğü’ne tekrar atanan Funda Sivrikaya Şerifoğlu’nun seçimde kendisine oy vermeyenleri cezalandırma yoluna gittiğini iddia etti.

Kılıç, şu ifadelere yer verdi: “54 oyla öğretim üyelerinin yaklaşık % 20'sinin desteğini alarak ikinci olmasına rağmen, rektör atanan ve atamanın hemen akabinde üniversitede adeta terör estiren Funda hanımı anlamakta zorluk çekmekteyiz. Bu kadar az bir desteğe rağmen rektör olan birisinin, kendisini desteklemeyenlerin desteğini almaya uğraşması gerekirken, kendisine oy vermeyenleri cezalandırma yoluna gitmesinin ne hukukla ne de demokrasiyle bağdaşmayacağını kendisine hatırlatmak isteriz.” dedi.

“Öğretim üyelerinin bulundukları yöneticiliklerden hemen istifalarını istemesi, istifa etmeyenleri ise çeşitli yöntemlerle baskı altına alıp istifaya zorladıklarını üzülerek duymaktayız. Bu uygulamalar derinlere inildiğinde Düzce üniversitesinde bir zihniyetin taban oluşturma çabaları olduğunu anlamaktayız. Düzce Üniversitesi Rektörünün literatüre “ toplu mobbing” olarak girebilecek bu girişiminin YÖK ve Cumhurbaşkanlığı tarafından nasıl değerlendirileceği, TCK da suç olarak kabul edilen “mobbing “uygulamasını ardından Cumhuriyet savcılığını bu “toplu mobbing” ile ilgili hukuki işlem başlatılıp başlatılmayacağı merak edilmektedir.”

Haber; S. KAŞKIR