İçişleri Bakanlığı'nın ikinci el oto galerilerinin 2009 yılı mayıs ayının sonuna kadar yerleşim alanları dışında belirlenecek mekanlara taşınması için yayınladığı genelge doğrultusunda Düzc'de bulunan otomobil galeri de biri D-655 Karayolu diğeri de Düzce Otomobil Satıcıları Derneği adı altında D-100 karayolu Melen kenarına taşınmıştı. Düzce, genelgeye göre bu uygulamanın yer aldığı 18 il arasında yer almıştı. Ancak hala şehiriçinde galerilerin bulunduğu görülüyor.

Yasa çerçevesinde bu galerilerin de şehirdışına çıkması gerekirken bu noktada yasaya uyulmadığı da ortaya çıkıyor. Özellikle şehir dışına çıkarılan galericilerin yayınlanan genelgeye uydukları görülürken bazı galeri sahiplerinin hala şehiriçinde bulunması tepkilere de neden oluyor. Bazı vatandaşlar ise şehiriçlerindeki park alanlarına çektikleri araçlarına satılık yazısı yazarak araçlarını satmaya çalışıyor.

Valilik tarafından konuyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması beklenirken geçtiğimiz günlerde Otomobil Satıcıları Derneği'ni ziyaret eden Vali Bülent Kılınç, galerilere şehirdışına çıkmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunmuştu. Şehiriçindeki galeriler noktasında da ilerleyen günlerde gerekenin yapılması bekleniyor.