Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi tarafından 50 bin TL’lik bütçeyle Düzce Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Moda Tasarımı Bölümüne oluşturulan atölyenin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

DÜZCE’Yİ TEKSTİL MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ
Açılış töreninde ilk olarak söz alan Düzce Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ömer Sivrikaya, atölyenin okula kazandırılmasını sanayi ve üniversitenin örnek bir iş birliği çalışması olarak değerlendirerek açılışın farklı iş birliği modellerine katkı sağlamasını temenni etti.


Açılışını yaptıkları sınıfın bir tekstil atölyesi olarak faaliyete gireceğini ileride ise moda tasarım laboratuvarı haline geleceğini ifade eden Sivrikaya şöyle devam etti: “Biz bu yakınlaşma sayesinde sektörde ciddi bir tasarımcı açığı olduğunu gördük. Bu açığı gidermek adına tekstil tasarımı bölümümüzü moda tasarımı bölümüne çevirdik.”
Sivrikaya konuşmasının son bölümünde bir müjdeyi de davetlilerle paylaştı. TSO ile yapacakları iş birliği kapsamında Avrupa Birliği projesi yaparak sektörün analizini ortaya koyacaklarını belirten Sivrikaya, tekstil sektörünün zayıf ve güçlü yanlarını tespit ederek nihai hedefleri doğrultusunda Düzce’yi tekstil merkezi haline getirmek istediklerini ifade etti.

TEKNOPARK’TAN İŞ DÜNYASI OLARAK BÜYÜK BİR BEKLENTİ İÇERİSİNDEYİZ
Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ertan Taşlı’da Moda Tasarımı bölümüne kazandırılan atölyede eğitim görerek sektöre girecek olan öğrencilerin iş dünyasına ara eleman olarak ciddi katkı sağlayacağının altını çizdi. Taşlı, TSO olarak Teknopark’tan iş dünyası adına büyük bir beklentileri olduğunu dile getirdi.

ÜLKENİN DEVASA SORUNU: ARA ELEMAN
Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, meslek kavramının yakın geçmişte katledildiğini dile getirerek Türkiye’nin mesleğin erbabı olan personellere ihtiyacı olduğunu söyledi. Çakır, “Düzce’nin meslek erbabı kişilere ihtiyacı var. Bu durum ülkenin de devası bir sorunudur. Ara eleman ihtiyacı hat safhadadır. Sanayinin hava su kadar bu personele ihtiyacı var.” dedi.

TSO olarak sanayi ile bilimi ve sanayi ile üniversiteyi buluşturma gayretinde olduklarını söyleyen Çakır, gelişme için iş birliğine her zaman var olduklarını aktardı.

BİLGİ EMEĞE DÖNÜŞMELİ
Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar, üniversite sanayi iş birliğinin önemine vurgu yaparak üretilen bilginin emeğe dönüşmesi gerektiğini belirtti. Çakar, Teknopark’ın çok yakın bir zamanda bölgeye değer üreten bir hizmet ortaya koyacağını açıkladı.

Açılış töreni konuşmaların ardından Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar ve Düzce Valisi Ali Fidan’ın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır ile Meclis Başkanı Ertan Taşlı’ya çiçek ve plaket vermesiyle devam etti.

Okul önünde öğrencilerle toplu fotoğraf çektiren protokol üyeleri atölyenin açılış kurdelesini birlikte kesti.


Protokol üyeleri öğretim elemanları eşliğinde atölyeyi gezdi. Program ikramla son buldu.

Haber:Y.SEVER