Türk Kızılay’ı Karadeniz Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi Hizmet Binası'nın temeli 2 yıllık çalışmalar sonucunda bugün atıldı. Temel atma törenine, Düzce Valisi Bülent Kılınç, Garnizon Komutanı Albay Sabahattin Toprak, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Kızılay Genel Müdürü Ömer Taşlı, Kızılay Genel Sekreteri Muzaffer Komit, Cumhuriyet Baş Savcısı Ekrem Yiğit, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Sebahattin Toprak, Kızılay Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, Ak Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Birol Şahin, Kaynaşlı Belediye Başkanı Eftal Altundal, Konuralp Belediye Başkanı İbrahim Aykut, Daire Müdürleri, Sivil Toplum kuruluşları ve çok sayıda davetli katıldı.

Temel Atma töreninde bir konuşma yapan Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Uzun uğraşlar sonunda para vererek aldıkları arazinin aslında kendilerine bağışlanması gerektiğini savunarak,” Bu araziye verdiğimiz para içimize sinmiyor. Artık maliye ya da başka bir kurum bu parayı bize geri öder. Çünkü biz ticari bir kurum değiliz. Ticaret yapmıyoruz. İnsanlara Allah için hizmet ediyoruz, onların yardımlarına koşuyoruz.”dedi. 2 yıl gibi bir süre arazinin alınması için uğraş verdiklerini belirten Kızılay Genel Başkanı Tekin Kücükali, Batı Karadeniz Afet Lojistik ve Müdahale merkezinin Düzce’ye yapılmasını da, Deprem yaşamış bir il de Kızılay ekiplerinin yaptığı çalışmaların düzenliliği ve oluşturulan deponun bölgeye yakın olması nedeniyle olduğunu belirtti.

Vali Bülent Kılınç'ta düzenlenen programda felaketlerin tarih boyunca varolduğunu belirterek “Felaketler geçmişte oldu, gelecekte de olacak. Bir şekilde bu felaketlerle yaşamayı öğrenmemiz lazım.” şeklinde konuştu. Belediye Başkanı Mehmet Keleş'te “Hazırlıklı olmak çok önemli. 1999'da İstanbul'da İtfaiye Müdürüydüm. Biz bile ne olduğunu anlayamadık. Böyle zamanlarda ne yapacağını bilmek ve soğuk kanlı olmak gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Kızılay Bölge Müdürü Mustafa Yılmaz, Kızılay Genel müdürü Ömer Taşlı, Kızılay Genel Sekreteri Muzaffer Komit, Kaynaşlı Belediye Başkanı Eftal Altundal da yaptıkları konuşmada temeli atılan binanın önemine değinerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Kuran’ı Kerim okunup dua edildikten sonra Türk Kızılay’ı Batı Karadeniz Bölgesi Afet Lojistik Merkezi hizmet binasının temeli, Genel Başkan Tekin Küçükali, Düzce Valisi Bülent Kılınç ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in birlikte butona basması ile atıldı. 8 ili kapsayan Afet Lojistik Merkezi 50 bin afetzedeye hizmet verecek, şekilde yapılacak.