Yeniden Refah Partisi Düzce İl Divanı gerçekleştirildi. Partinin Düzce İl Binası’nda gerçekleşen divanda Yeniden Refah Partisi Düzce İl Başkanı Nezir Merttürk, Yeniden Refah Partisi Düzce İl Sorumlusu Fatih Yılmaz, Yeniden Refah Partisi Kocaeli İl Başkanı ve Kartepe Eski Belediye Başkanı Mehmet Aras ile teşkilat üyeleri hazır bulundu.
Divana katılımlarından dolayı misafirlere, teşkilat üyelerine ve Düzcelilere teşekkürlerini ve saygılarını sunduğunu belirten Yeniden Refah Partisi Düzce İl Başkanı Nezir Merttürk, Düzce’nin yaşanabilir bir şehir haline gelmesi için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi.
 


“Bariyer sitemi, trafik sorununa çözüm olabilir”

Fındık, trafik, hava kirliliği, turizm ve kadına şiddet konularında halkın katılımı ile sonuç alıcı katkıda bulunmaları gerektiğini belirten Merttürk, şöyle konuştu:

“Fındık şehrimizi en önemli gelir kaynağıdır. Fiskobirlik, amacına uygun hale getirilmeli ve stratejik ürün olan fındığımızın sigortası olarak görev yapmalıdır. Trafik konusunda ise komşumuz Sakarya, bariyerle bir nebze trafik sorununu çözmüş görünüyor. Çarşının belirli kısımlarında bariyer sistemi ile en azından geçici olarak trafik sorununa da çözüm bulunabilir.”


 
“Robotik ağaçlarla hava kirliliğine çözüm bulmalıyız”

Hava kirliliğinin Düzce’deki en önemli sorunlardan olduğunun altını çizen Yeniden Refah Partisi Düzce İl Başkanı Nezir Merttürk, Meksika’da uygulanan robotik ağaç projesinin Düzce’de de uygulanabileceğini belirtti. Merttürk, şu ifadelerde bulundu:
“Hava kirliliği Düzce’mizin en önemli sorunlarından birisidir. Cumhurbaşkanımız ağaçlandırma kampanyası başlattılar. Bazı ağaç türleri hava kirliliğinin önlenmesi konusunda önemli olduğu biliniyor. Kozalaklı ağaçlar yapışkan yapraklarıyla havadaki kirli partikülleri tutabiliyor. Karaağaç gibi ağaç türleri hava kirliliğine iyi geliyor. Uzmanlar, Düzce'nin hava kirliliğini çözecek şekilde ağaçlandırma yapılmalıdır. Meksika’da  368 ağaca bedel olan robotik ağaçlarla çözüm bulunmuştur. Düzce’mizde de uygulanabilir.”
 


 
“Turizmde hak ettiğimiz yeri almalıyız”

Düzce’nin turizm şehri olması konusunda doğal zenginliklerin fazlalığına vurgu yapan Yeniden Refah Partisi Düzce İl Başkanı Nezir Merttürk, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün başlattığı temizlik uygulamalarının devam etmesini beklediklerini söyledi. Merttürk, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Düzce’mizi turizm şehri yapabiliriz. Ülkemizin yoğun nüfusunun ortasında, doğal zenginliği olan Düzce’mizin turizm konusunda hak ettiği yerini alması için herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Belediye başkanımızın temizlik konusunda başlatmış olduğu kampanyayı devam ettirmesini bekliyoruz. Temizlik personelinin ulaşamadığı sokaklara gönüllü esnaflar görevlendirilerek temizlik sorunu çözülebilir.”
 
“İstanbul Sözleşmesi iptal edilmeli”
 
Televizyon dizilerindeki şiddet sahnelerinin aile yapısını zedelediğini ve kadına şiddet olarak etki ettiğine dikkat çeken Yeniden Refah Partisi Düzce İl Başkanı Nezir Merttürk, İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Merttürk, şöyle konuştu:
“Kadınlara şiddete sebep olan şartlar ortadan kaldırılmalıdır. Dizilerdeki şiddet sahneleri maalesef aile yapımızı zedeliyor. Aile içi şiddetin en önemli sebeplerinden biri olan İstanbul Sözleşmesi  derhal iptal edilmelidir.”

Yeniden Refah Partisi Düzce İl Başkanı Nezir Merttürk, “Tüm halkımıza en kalbi duygularımla saygılarımı sunuyorum. Allah’a emanet olun.” diyerek sözlerini noktaladı.



Divanda konuşan Yeniden Refah Partisi Kocaeli İl Başkanı Mehmet Arası, şu ifadelerde bulundu:
“Kadronuz çok güzel ve genç bu kadroyla her iş yapılır. Aklımız burada kalmaz kimse korkmasın. Adil paylaşım olacak. Yatırım yapacağız. Üretim olmadan rahatlık olmaz herkese iş, herkese aş vereceğiz.”

HABER: M.KADAŞ
GÖRÜNTÜ: T.AKARSU