9 günlük bayram tatilini memleketlerinde geçiren vatandaşlar dönüş yolculuğuna devam ediyor. Bayramın üçüncü günü başlayan ve yoğun bir araç trafiğine neden olan yolculukta zaman zaman sürücüler de zor anlar yaşıyor.

Düzce’de özellikle TEM otoyolunda yaşanan yoğunluk nedeni ile otoban polisleri tedbiri elden bırakmıyor ve sürücülere sürekli uyarılarda bulunuyor. Ayrıca trafik ekipleri yollarda gün boyu yaptıkları radar uygulamaları ile araçların hızlı gitmesini engelliyor.

Yarın başlayacak mesai ile çalışanlar 9 gün süren tatilin ardından yol yorgunluğunu atmak için evlerine bir an önce varmak istiyor. Bu da üzücü olayların yaşanmasına neden oluyor. Hız kazaları da beraberinde getiriyor.

Yarın özellikle banka ve devlet dairelerinde çalışanları ise yoğun bir mesai bekliyor. 9 gündür duran çalışmalara yeniden başlanacak olması nedeni ile çalışanlar için pazartesi yoğun bir gün olacak.
Bununla birlikte tatilcilerin dışında bir de öğrenciler de üniversitelere gitmek için yollara döküldü. Yeni eğitim öğretimin başlayacak olması dolayısı ile üniversite öğrencileri de terminallerde gidecekleri yer için bilet arayışına geçti.

Ayrıca üniversiteyi yeni kazananlar da yarından başlamak kaydı ile kazandıkları üniversitelere giderek kayıt yaptıracak. Bu da yollarda bugün yaşanan yoğunluğun bir başka nedeni olarak gösteriliyor.

Bakanlar kurulu kararı ile 26 Ağustos gece yarısı ile 5 Eylül saat 05.00’a kadar otoyol ve köprü geçişlerinin ücretsiz olması ise trafikte bir nebze olsun rahatlık olmasına neden oluyor. TEM Otoyolunda yoğunluğun gece yarılarına kadar devam edebileceği belirtildi.

Haber; R. BAL