Türk milleti için önemli günlerden biri olan 29 Ekim, tüm yurtta sevinç ve gururla kutlanıyor. 93 yıl önce bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde cumhuriyetin ilan edilmesi dolayısıyla kutlama mesajları yayımlandı.

"Birlik ve beraberlik tablosu, şer odaklarına karşı vereceğimiz en güzel mesajdır"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Tarih boyu bağımsızlık ve İstiklalin timsali olmuş Türk Milleti 15 Temmuzda da buna kast etmek isteyen hainlere en güzel cevabı vermiş ülkesine bağımsızlığına ve demokrasiye sahip çıkmıştır. Hem darbe girişimi hem ülkemizde yaşanan bölücü terör saldırıları, hem de sınırımızda ki  gelişmeleri de göz önüne aldığımızda  93 yıllık Cumhuriyetimizin  yıl dönümü  millet olarak ortaya koyduğumuz  birlik ve beraberlik tablosu, ülkemizi ve milletimizi bölmeye çalışan şer odaklarına karşı vereceğimiz en güzel  mesajdır.

Bölgesinin yeniden parlayan yıldızı haline gelen Türkiye Cumhuriyeti Devleti dosta güven düşmana korku veren beraberlik ruhu, politik ve ekonomik potansiyeliyle sadece bölgesel bir güç olmakla kalmayıp, küresel bir güç haline de gelmektedir. Gelişen sanayisiyle, bilimsel ve teknoloji alanında ki yatırımları ve 2023 hedefleri ile büyük Türkiye'nin Cumhuriyet Bayramını kutlar, bu duygu ve inançla Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu vatan için  şehit olan kahramanlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı iletiyorum.”

“Cumhur ile cumhuriyeti bir araya getirdik”
AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında; “Cumhuriyet Bayramımızı kutladığımız bu günde başta Kurtuluş Mücadelesinin Komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyet ilanına karar veren TBMM’nin tüm üyelerinin, bütün şehitlerin, gazilerin, isimli ve isimsiz tüm kahramanlarımızın aziz hatırasına saygı duyuyoruz. AK Parti olarak Cumhuriyetimizin birikimlerine daha fazlasını eklemek, muasır medeniyet seviyesini yakalamak ve birlik, beraberlik içinde Cumhuriyetimizin önünde duran vesayet sorununu kaldırmak için yoğun mücadelemiz devam etmektedir. Cumhuriyetimizi büyütmek için çıktığımız yolda cumhur ile cumhuriyeti bir araya getirdik. Çünkü biz, milletimize hizmet yaparak, cumhuriyet ile cumhurun birleşmesi ile cumhuriyetin büyüyeceğine inanıyoruz. Şehit ve gazi kanlarıyla bu toprakları vatan yapan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımıza en derin şükranlarımı sunuyor, tüm Düzceli hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle tebrik ediyorum.” ifadelerinde bulundu.
“Bugün sürmekte olan savaş yeniden bir kurtuluş savaşı'dır”
Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez'in mesajı şöyle: “15 Temmuz’daki hain kalkışma aynı zamanda ,93 yıl önce kurduğumuz Cumhuriyetimizi ayaklar altına alma çabasıydı. Milletimiz geçmişte olduğu gibi tek vücut  olarak bu alçak saldırıyı bozguna uğratmıştır. Bugün sürmekte olan savaş yeniden bir kurtuluş savaşıdır. Bu savaş  aynı zamanda Türk Amerikan savaşıdır. Bu mücadeleden milletimiz hür bağımsız ve Cumhuriyetini yeniden tesis etmiş olarak çıkacaktır. Cumhuriyet birlik,kardeşlik ve geleceğimizdir. Tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.”

“Eşi benzeri görülmeyen bir mücadele örneği sergilendi”
Düzce Üniversitesi Rektörlüğü'nün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı şu şekilde: “Demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü, milli irade gibi evrensel temel hak ve özgürlükleri milletimizle buluşturan Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşamaktayız. Cumhuriyet ile demokratik haklara kavuşan milletimiz; geçmişte savaş meydanlarında gösterdiği kahramanlıkları ve üstün fedakârlıkları; 15 Temmuz hain darbe girişiminde bağımsızlığına, milli iradeye, siyasal haklarına kasteden iç ve dış mihraklara karşı da göstermiş, Cumhuriyeti koruma ve gelecek nesillere aktarmada dünyada eşi benzeri görülmeyen bir mücadele örneği sergilemiştir. Düzce Üniversitesi olarak; bağımsızlığımızın kazanılmasında ve Cumhuriyetin ilanında canlarını hiçe sayarak mücadele eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyoruz.

“Büyük Türk Milleti, bugün geldiğimiz noktadan daha ileri ufuklara ancak Cumhuriyet ile varabileceğinin bilincindedir”
Düzce Barosu tarafından Cumhuriyetin ilan edilişinin 93.yıl dönümü dolasıyla yayımlanan kutlama mesajında; “Yurttaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin en büyük teminatı olan Cumhuriyet; eşitlik, özgürlük ve adalet demektir. Büyük Türk Milleti, bugün geldiğimiz noktadan daha ileri ufuklara ancak Cumhuriyet ile varabileceğinin bilincindedir. Cumhuriyet ruhu benliğimizde yaşamaktadır, yaşayacaktır. Gün, Türk Ulusu olarak 93 yıl önceki azim ve kararlılığımızla, ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde bir araya gelerek, Cumhuriyetimizi sonsuza değin yaşatma ülküsünde olduğumuzu gösterme günüdür.
Cumhuriyetimizin 93.yıl dönümü vesilesiyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ile anıyor, saygı değer yurttaşlarımızın ve meslektaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını Düzce Barosu adına kutluyorum.” İfadeleri kullanıldı.