19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kutlama mesajları yayımlandı.

“Birlik ve berberlik içerisinde kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz”

Vali Ali Fidan, “Kıymetli Düzceliler, sevgili gençler,” hitabıyla başladığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajında şu ifadelere yer verdi: “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97. yıldönümünü milletçe, birlik ve berberlik içerisinde kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. 19 Mayıs 1919, hür ve bağımsız yaşamayı şiar edinmiş aziz milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, bütün olumsuzlukları bertaraf ederek, azim ve kararlılıkla başlattığı istiklal mücadelesinin başladığı gündür. Bu tarihi gün, umutların yeniden canlandığı, millet egemenliğine dayalı yeni bir devlet kurma fikrinin yeşerdiği gündür. Bu önemli günün Ulu Önder Atatürk tarafından Türk gençliğine bayram olarak armağan edilmesi de büyük bir önem ifade etmektedir. Tarih boyunca toplumları ve devletleri ayakta tutan en büyük ve itici güç gençlik olmuştur. Bu nedenle, gençlerimizi kendine güvenen, donanımlı, bilgili, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, demokrasiye inanan, çalışkan ve üretken insanlar olarak yetiştirmek en önemli görevimizdir. Aziz milletimiz bu anlayışla, millet iradesinin rehberliğinde çağdaş medeniyetlerin üzerine çıkma hedefiyle başlattığı yürüyüşüne devam etmektedir. Bizlere düşen görev azim ve kararlılıkla, birlik ve beraberlik içerisinde bu kutlu yürüyüşü devam ettirmek, ülkemizi bugün geldiği noktadan daha ilerilere taşımaktır. Sevgili gençler; bu cennet vatanın sizlerin omuzlarında daha gelişmiş, daha müreffeh, saygı duyulan bir ülke olarak, hür ve bağımsız bir şekilde sonsuza kadar varlığını sürdüreceğine inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta ulu önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Siz sevgili gençlerimizin ve bütün vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum.”

“Türk ulusunun istikbali, gençlerimizin omuzları üzerindedir”

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, mesajında, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Milli Mücadele’nin zaferle sonuçlandığı önemli bir gündür” ifadelerinde bulundu. Keleş, şöyle devam etti: “Bugün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun’dan başlattığı bağımsızlık hareketinin milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek, tüm yurtta dalga dalga yayıldığını ve Milli Mücadele sonucunda zaferle son bulduğu önemli bir gündür. Türk ulusunun istikbali, milletimizin umudu olan gençlerimizin omuzları üzerindedir. Gençlerimizin, tarihimizden aldıkları ilhamla medeniyet yürüyüşümüzü çok daha ileri mesafelere taşıyacaklarına inanıyorum. Düzce Belediye Başkanı olarak bu özel günde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

Kurtuluş Meşalesinin Yakıldığı Gün

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü,mesajında "19 Mayıs 1919 tarihi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde bağımsızlık mücadelemizin başladığı ve kurtuluş meşalesinin yakıldığı gündür. Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basarak bağımsızlık fitilini ateşlemesi ve milletimizin azim ve kararlılığıyla atılmış destansı bir yoldur.Düzce Üniversitesi olarak, vatanımızı geleceğimizin teminatı olan gençlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyoruz."ifadelerini kullandı.

"Gençlerimize olan güvenimiz her zaman tam"

AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.İl Başkanı Hikmet Keskin mesajında; “Samsun'da başlayan ve İzmir'de sona eren bağımsızlık savaşının ardından çağdaş, modern ve ülkenin geleceğinde söz sahibi olan vatandaşlık bağıyla birbirine bağlı bağımsız bir devlet kurulmuştur. 19 Mayıs tarihi Türkiye Cumhuriyeti devletinin en önemli sembolü olmuştur. Kahramanlıklarla dolu şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biri olan, bağımsızlığımızın temellerinin atıldığı 19 Mayıs 1919’un 97. yıldönümünü kutlamanın sevincini ve coşkusunu yaşıyoruz.  Türkiye'nin, cumhuriyetin ilanının ardından çağını aşan bir vizyonla, her alanda büyük hamleler gerçekleştirdiğini yakından takip ediyoruz. AK Parti olarak ülkemizin dünya ülkeleri arasında en üst yerlere gelmesi için mücadele ediyoruz. Bugün Türkiye, gelişen demokrasisiyle,  insan hak ve özgürlükleri alanında yaptığı reformlarla, istikrar içinde büyüyen ekonomisiyle, sorunlar karşısında üstlendiği aktif ve yapıcı rol ile dikkatleri çeken, uluslararası alanda ağırlığı ve etkisi giderek artan bir ülke konumunda yolundan sapmadan ilerlemektedir. 19 Mayıs’ın en önemli unsurları olan gençlerimize olan güvenimiz her zaman tam ve onların emaneti en iyi şekilde temsil edeceğine de inanıyoruz. Gençlerimizin ülkemizin geleceğinde söz sahibi olduğunda, Türkiye’yi daha parlak günlere taşıyacağına eminiz. Bu duygu ve düşüncelerle, gençlerimiz başta olmak üzere bütün milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet, şükran ve minnetle anıyorum” ifadelerinde bulundu.

Tozan'dan kutlama

CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, mesajında "19 Mayıs 1919 tarihi, Milletimizin adeta yeniden doğduğu kutlu bir gündür ve milletimizin gönlünde çok önemli bir yere sahiptir.İlk adımı 19 Mayıs 1919’da atılan Milli Mücadele süreci içerisinde Türk Ulusu, Büyük Önder Atatürk’ün önderliğinde başlatılan var olma mücadelesini emsalsiz bir zaferle, bağımsızlık mücadelesini kazanmıştır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir. Bugünle yarın arasındaki köprü olan gençliğimiz aydınlık yarınlarımızın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatıdır. Ulusal varlığımızı borçlu olduğumuz bugünü gençlere armağan etmesi, Türk Gençliğine olan inancını ve güvenini göstermektedir. Türk Gençliği de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Ata’ sının emaneti, Cumhuriyetine sahip çıkacak, O’nun gösterdiği hedef olan çağdaş uygarlık düzeyinin aşılması için üstüne düşen görevi yerine getirecektir. Tüm gençlerimizin ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum."ifadelerine yer verdi.

“Gururla ama buruk karşılıyoruz”

MHP Düzce İl Başkanı Onur Özen ise şu görüşlere yer verdi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkışının 97’nci yıldönümünü gururla, ama ülkemizin içinde bulunduğu terör saldırıları illetinden dolayı bir o kadar da buruk bir ruh haliyle karşılamış bulunuyoruz. Tarihinde her türlü kirli emellerinin provokasyonların üstesinden gelmiş yüce Türk milleti bu hesapları boşa çıkartacak hiçbir saldırı ve komplo başarıya ulaşamayacaktır. Bunun en başta gelen teminatı ise 97 yıldır iftiharla milli vicdanlarda taşınan 19 Mayıs ruhunun geçilemez ve yenilemez özelliğinden alınan ilhamdır. Aynı zamanda bu kutlu tarih Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş, Türk milletinin de kurtuluş müjdesidir. Sevgili gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadele döneminin tüm kahramanlarına ve aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, hepsini minnet ve şükranla yâd ediyorum.

"Yeniden Atatürk  Cumhuriyetini Kuracağız"

Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, "Bugün Yeniden 19 Mayıs Sürecindeyiz.Türkiye, Büyük Karara yürüyor. Türkiye şeyhler, müritler, cemaatler ve mensuplar ülkesi olamaz..ABD mevzilerini kaybediyor, Türkiye kazanıyor.Bölücü teröre  ve  Fetullaçı terör örgütüne karşı yürütülen mücadele ülkemizin rotasını işaret ediyor.ABD’nin Kemalist Devrimi tasfiye planı, hem de BOP Eşbaşkanlığının iktidar döneminde bozguna uğradı. Türkiye’nin Namık Kemallerden, 1908 Hürriyet Devriminden, Cihan Savaşından, 19 Mayıslardan gelen birikimi var, dinamikleri var. O birikim, şimdi o birikime karşı koymaya kalkanları da önüne katmıştır, Büyük Karara ilerliyor.İşte bu süreç, Türkiye’yi yeniden Atatürk rotasına götüren süreçtir.Bu yaşadığımız süreçle  sancılı da  olsa, yeniden Atatürk  Cumhuriyetini kuracağız.Tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun."şeklinde mesaj yayınladı.

“Türk gençliği, Atatürk’ün ilke ve devrimlerine sahip çıkacak”

DSP Düzce İl Başkanı Şükrü Kılıçoğlu da bir mesaj yayımlayarak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Kılıçoğlu, şunları kaydetti: “Atatürk’ü, devrimlerini ve gençlere bıraktığı bu emanetin değerini bilmeyenler, her şeyden önce üzerinde yaşadıkları bu vatanın kolay kazanılmadığını hatırlamalı, bu uğurda şehit olan atalarımızı, verdikleri o onurlu mücadeleyi saygıyla anmalıdır. Türk gençliği, Atatürk’ün ilke ve devrimlerine sahip çıkacak, ay yıldızlı bayrağımızın ülkemiz semalarında ebediyen dalgalanmasını sağlayacak, yarınlara güvenle bakabilmemizin teminatı olarak varlıklarını sürdürecektir. Bu duygu ve düşünceler ile; tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Türk ulusuna özgürlük ve bağımsızlığını armağan eden büyük devrimci ve düşünce adamı Önderimiz Atatürk’ün aziz hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, vatan topraklarının kurtarılmasında canlarını feda eden şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet, saygı ve şükranla anıyorum.”

"Türk gençliği tehlikenin farkındadır"

 Eğitim İş Düzce Temsilcisi Hüseyin Arslan, mesajında şu ifadelere yer verdi:  "ulusal birliğimizin simgesi olan ulusal bayramlarımız, AKP iktidarı tarafından ya yasaklanmakta ya da içeriği boşaltılıp başka günlerle perdelenmektedir. AKP iktidarı sürekli olarak kutlama yönetmeliklerini değiştirip genelgeler yayınlayarak ulusal bayramlarımızı ne kadar yok saymaya çalışırsa çalışsın, Türk Ulusu bayramlarını mandacıların, hilafetçilerin ve emperyalist işbirlikçilerinin keyfine bırakmayacaktır. Görkemli bir şekilde ülkenin her köşesinde kutlayacaktır.

Türk gençliği tehlikenin farkındadır. Her türlü dogmadan uzak, akılcı ve çağdaş bir dünya görüşünü benimseyerek kararlı bir şekilde Cumhuriyet'in temel değerlerine, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkmaya ve çağdaş Türkiye’nin meşalesini taşımaya devam edecektir. Bu yolda Atatürk'ün Gençliğe Seslenişi, gelecek kuşaklara inancının ve güveninin göstergesidir. Her türlü tuzak ve engellemelere rağmen gençlik, Atatürk’ün bu inancını boşa çıkartmayacaktır.Eğitim-İş, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da Atatürk’e, Devrim ve İlkelerine, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne, onun değerlerine ve kazanımlarına her şeye rağmen sahip çıkacaktır.Bu duygu ve düşüncelerle ulusumuzun Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bağımsızlığımızı kazandıran Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygı ile anıyoruz."