VALİ ALİ FİDAN: BİLİNÇLENMEYE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAR

Düzce Valisi Ali Fidan mesajında kamuoyunun doğru haber alma ve bilgilenme hakkının en etkili aracı olan özgür ve tarafsız basının demokrasinin en önemli unsurlarından birisi olduğuna dikkat çekti. Fidan; “İçinde bulunduğumuz çağda teknolojik gelişmelerin de etkisiyle iletişim olanaklarının artması, habere ve bilgiye ulaşmanın daha kolay ve hızlı hale gelmesi basının önemini ve sorumluluğunu daha da artırmıştır. Basın çalışanlarımızın görevlerini basın etik ilkeleri çerçevesinde doğru, tarafsız, kişilik haklarına ve özel hayata saygı ve toplumsal değerlere hassasiyet anlayışı çerçevesinde yerine getirmesi, toplumsal gelişme ve bilinçlenmeye önemli katkılar sağlamaktadır. Basın aynı zamanda toplumdaki farklı görüş ve düşüncelerin rahatça ifade edilebildiği, toplumsal talep ve ihtiyaçların dile getirilebildiği ortamı oluşturması açısından da önemli bir görev ifa etmektedir. Mesleğin zor şartlarına rağmen özveriyle görev yapan tüm değerli basın mensuplarımızın “Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”ifadelerini kullandı.

DÜZCE BELEDİYE BAŞKANI MEHMET KELEŞ: KAMUOYUNUN VAZGEÇİLMEZ AKTÖRÜ

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı’ mesajında, basın mensuplarının kamuoyunun vazgeçilmez bir aktörü olduğunu vurguladı. Başkan Mehmet Keleş, basının bağımsız haber verme özelliğinin demokrasinin bir gereği olduğunu belirtti.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı nedeniyle yayımladığı mesaj şu şekilde: “ 10 Ocak 1961 yılında basın sektöründe çalışan gazetecilerin çalışma hakları ve basın özgürlüğü için ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak ilan edildi. Bu hareket aslında, basın hakları ve özgürlüklerine getirilen kısıtlamalara bir tepki olarak gelişti. Bugün artık her kişi ve kuruluş, basının bağımsız verme özelliğinin demokrasinin bir gereği olduğunun bilincindedir. Basın mensupları haberleriyle, köşe yazılarıyla şehre ayna tutuyorlar. Dolayısıyla her bir basın mensubu kamuoyunun bir aktörüdür.  Düzce’nin çıkarları doğrultusunda sorunları dile getirmekte ve çözümü için yol gösterici olabilmektedir. Bu açıdan bakıldığında, basın her ülkede yönetim ve halk arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Düzce´nin geleceğine katkı sağlamak adına çalışan bir belediye başkanı olarak tüm içtenliğimle ifade etmek isterim ki Düzce´nin geleceğine, büyüyen ve gelişen kimliğine fayda sağlayan bir meslek grubu da gazeteciliktir. Fedakarca görevini yerine getiren basın çalışanlarımız meslek etiği çerçevesinde yalnızca kamuoyuna doğru ve tarafsız bilgi vermekle kalmıyor, aynı zamanda şehrin geleceğine de yön veriyorlar. Halkı her konuda bilgilendirmek gibi önemli bir görevi yerine getirebilmek adına gece gündüz, kar kış, yağmur çamur demeden fedakar bir çalışma örneği sergileyen başta Düzceli gazetecilerimiz olmak üzere tüm basın çalışanlarımızın Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." dedi.

DÜZCE MİLLETVEKİLİ FARUK ÖZLÜ: BASIN VİCDANIN SESİ

AK Parti Düzce Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Dr. Faruk Özlü 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir açıklama yapan AK Parti Düzce Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Dr. Faruk Özlü şunları söyledi; “Öncelikle ilimizde görev yapan basın camiası olmak üzere, tüm basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişisel haklara saygı gibi değerleri barındıran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, ilkeli yayıncılık anlayışıyla olayları tarafsız bir şekilde aktarmaktadırlar. Vatandaşlarımızın en doğal hakkı olan bilgi almalarını zamanında doğru ve eksiksiz sağlayarak milletimizin vicdanının sesi olmaktadır. Kamuoyunun haber alma hakkını görev olarak üstlenen gazeteci arkadaşlarımız, ilimizde olan gelişmeler konusunda halkımızı bilgilendirmekte, Düzcemiz’in kültürel, sosyal, turizm ve ekonomik tanıtımına önemli katkılar sağlamaktadır. Her koşulda görev yapan, ülkemiz ve ilimiz menfaati için doğruları yazan ve doğru habercilik yapan bütün gazeteci arkadaşlarımıza zorlu görevlerinden dolayı kolaylıklar diliyorum.  Görev bilincini kaybetmeden, ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışı içerisinde çalışan gerçek gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, başarılarının devamını dilerim.”

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ: FEDAKARLIKLARI BÜYÜK

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada “Gazeteciler, kamuoyunu bilgilendirmek ve aydınlatmak için zor şartlar altında büyük fedakârlıklarla mesleklerini icra etmektedirler.Hepimize doğru, gerçek bilgiyi en hızlı şekilde ulaştırmak üzere zaman ve mekan fark etmeksizin görevlerini başarıyla sürdüren çalışan gazetecilerimizin ve bütün basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü” tebrik eder, fedakârca görev yaparken yaşamlarını kaybeden basın çalışanlarımızı rahmetle anar, tüm basın mensuplarının bundan sonraki çalışma hayatlarında başarılar dileriz.”denildi.

AK PARTİ İL BAŞKANI KESKİN: MEDYAMIZ GÜÇ KAZANACAK

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetecilerin günlerini kutladı.AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin yayınladığı mesajında, çok zor şartlarda gece gündüz demeden toplumun haber alma özgürlüğünün yegâne temsilcisi olan gazeteciler, günümüzün en önemli mesleklerden biridir. Gazeteciler, Türkiye’nin çağdaşlaşma sürecinin başat dinamiklerinden iri olmasının yanı sıra üstlendikleri kamu görevini de başarı ile ifa etmektedir. Toplumun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi için gazetecilerin çalışma koşullarında iyileştirme yapmak büyük önem taşımaktadır. Gazetecilerin çalışma şartlarının daha da iyileştirilmesi, basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması, hak ve özgürlüklerinin evrensel standartlara kavuşturulması yönünde attığımız adımlar, kuşkusuz medyamıza güç kazandıracaktır.Bu duygu ve düşüncelerle Ak Parti olarak bizler başta ilimizde görev yapan gazetecilerimiz olmak üzere tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle kutluyor, basın camiamızda tüm ebediyete intikal etmiş gazetecilerimizin ailelerine bir kez daha sabır diliyor görevleri başındaki tüm çalışan gazetecilerimize de kazasız, belasız, aileleri ile birlikte sağlıklı, başarılı ve mutlu bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum” ifadelerinde bulundu.

CHP İL BAŞKANI ZEKERİYA TOZAN: CEZAEVİNDEKİ GAZETECİLERE SELAM

Chp İl Başkanı Zekeriya Tozan mesajında “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görevlerini yaparken yaşamını yitiren basın şehitlerimizi saygıyla anıyor, sadece gazetecilik yaptıkları için cezaevlerinde yatan basın emekçilerini gönülden selamlıyorum.Tüm basın emekçilerinin çağdaş çalışma koşulları altında özgür ve bağımsız bir şekilde görev yaptığı günler dileğiyle..”ifadelerini kullandı.

AKÇAKOCA BELEDİYE BAŞKANI CÜNEYT YEMENİCİ: BASIN DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici mesajında “Son yıllarda iletişim teknolojileri alanında yaşanan hızlı gelişmeler, bilgiye ve habere daha hızlı ulaşma ihtiyacını da artırmıştır. Bu ihtiyacın karşılanması hususunda en önemli mesleklerden biri de gazeteciliktir. Güçlü demokrasilerin temel taşlarından olan basın kuruluşları, toplumsal iletişim ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Sorumluluk duygusuyla günün her saatinde haber peşinde koşan, her türlü şart altında halkın talep ve beklentilerini yansıtan basın çalışanlarımız, önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir. Bugün ilimizde ve ilçemizde faaliyet gösteren yerel gazete, dergi, radyolar ile ulusal ajanslarımızın temsilcileri sayesinde sadece ilimizle ve ilçelerimizle sınırlı kalmayıp, internet aracılığıyla tüm dünyaya haber akışı sağlanmakta buda bizler için bir gurur kaynağı olmaktadır. Halkımızın bilgilenmesi ve bilinçlenmesi konusunda gösterdikleri çabalarla ilimizin ilçelerimizin gelişen ekonomisine ve tanıtımına büyük destek sağlayan, kamu hizmetlerinin yürütülmesinde önemli katkıları olan tüm basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü” tebrik ediyor, hayatlarını kaybeden basın çalışanlarına Allah’tan rahmet diliyor, tüm basın mensuplarına sağlık ve esenlikler temenni ediyor, en içten sevgilerimi sunuyorum.”

Haber;S.KAŞKIR