CHP Düzce Milletvekili adayı Zafer Teber'in üzerinde fotoğrafı ve 'Önce insan, önce birlik, önce Türkiye' yazılı olan afişi Düzce Merkez İlçe Seçim Kuruluna afiş asmak için başvuru yapılmaması nedeniyle kaldırılmıştı.  

Afişlerin kaldırılmasını sert bir dille eleştiren Teber’e cevap AK Parti Merkez İlçe Başkanı Durmuş Arslan’dan geldi. Arslan, kendi hatalarını bize mal etmesinler diyerek muhalefete sert çıktı.

Arslan, “Siyasi partilerin yüksek seçim kuruluna billboard müracaatları vardı. Yüksek seçim kurulu tüm siyasi partilere bu süre içinde “müracaat edebilirsiniz” diyor. Seçim takviminde nelerin hangi gün yapılacağı bellidir. Bu da takvimde 10’uncu ayın 1’i saat 17.00’ye kadar kadardı.  Cumhuriyet Halk partisi seçim işleri sorumlusu takvimi kaçırdığı için müracaat etmemiş, sadece Ak Parti ve MHP’nin seçim işleri başkanlığı müracaat ederek Billboardlarda afişleri kullanmaya hak kazanmıştır. Kendileri bu süreci kaçırdığı için, “mesnetsiz, asılsız” ifadeler kullanıyorlar. Kendi hatalarından kaynaklanan bir iştir. Bizimle alakası yoktur, bize mal etmesinler…”dedi.

​Haber;S.KAŞKIR