Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin, Düzce Belediyesi işbirliği ile  Metek Köyü’ne yaptığı konutlar birer birer yükselirken, konutların üzerine yapıldığı arsalarla ilgili sıkıntılar sona ermek bilmiyor.

En başta arsalarının karşılığında para vaat edilen vatandaşlar, paranın bir türlü verilememesi nedeniyle daire almaları yönünde ikna edilmeye çalışılıyor. Bazı vatandaşlar ise arsalarının üzerine  toplu konut idaresi tarafından rızaları dışında temel atıldığını iddia ediyorlar.

Koçyazı Köyünde yaşayan Kemal Mısır,  babadan kalma tapulu arsasını  Toplu Konut İdaresi’nin para karşılığında alması için müracaat etmesine rağmen, TOKi’nin burasını almadığını, daha sonra  rızası dışında temel attığını, 470 metrekarelik arsasının yerine 300 metrekarelik bir arsa önerildiğini, ardından önceki arsası ve kendisine verilen arsadan yol geçirilmesi ile mağdur olduğunu iddia ediyor.

Arsasının tapusunu da gösteren Mısır, kendisine havadan yapılan ölçümler sonucunda arsasının sınırının fazla olduğunun söylendiğini, bunun üzerine kendisinin yaptırdığı ölçümde arazisinin sınırının tapuya uygun olduğunu savunuyor. Toplu Konut alanının rızası dışında bir şey teklif etmeksizin arsasını kullandığını belirten Mısır’ın iddiasına göre, iki binanın temeli tapulu arazisinde bulunurken, ayrıca yapılan yolun hem arazisini, hem de belediyenin bu arazi karşılığında teklif ettiği araziyi kullanılamaz hale getiriyor.

Mısır, hakkını adalet önünde aramayı düşündüğünü ifade ederken, daha ön başvuru yapılırken tartışmaların içine Düşen Metekköyü konutları üzerindeki sıkıntılar daha uzun süre  sona erecek gibi görünmüyor.