İnşa çalışmaları başladığından bu yana değişik tartışmaların ortasında kalan Metek Köyü toplu konutları, satış grafiğinin düşüklüğü ile dikkat çekiyor.

Düzce Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi işbirliği ile  Metek köyü’nde yapımına başlayan konutların satışı istenen hızda gitmiyor. Alt gelir gruplarına yönelik konutların  kapışıldığı bölgede, orta gelir gruplarının konutları idarenin elinde kalma tehlikesiyle karşı karşıya...

Başvuru süresinin ocak ayında bitmesi ile birlikte 1776 adet üretilmesi planlanan konutların yarısından fazlası TOKİ’nin elinde kaldı. Kalan konutlardan 405 adedini 21 ocak tarihinde açık satış yöntemiyle satışa çıkaran Toplu Konut İdaresi, başvuru süresinin ucunu 28 mart olarak belirledi.

İki ayı aşkın süre içinde de konutlara beklenen ilgi gerçekleşmedi. Açık satışın başladığı 21 Ocak tarihinden bu güne kadar sadece 87 konut satılabildi. Açık satışa sunulan ilk grubun ilgi görmemesi üzerine başvuru süresi 30 haziran tarihine kadar uzatıldı. Ancak bu hızla giderse satışa sunulan ilk gruptan kalan 318 konutun bu tarihe kadar satılması da zor gözüküyor.

Toplu Konut idaresi bu tarihe kadar ilk grubun satışlarını tamamlarsa, projeden kalan konutları da açık satış yöntemi ile elden çıkarmaya çalışacak.