Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl hayata geçirilen Mevsimlik Tarım İşçilerinin Barındırılması projesinin düzce ayağı tamamlandı.

Düzce’de fındık sezonunu yaklaşması ile birlikte mevsimlik işçiler de gelmeye başladı. Mevsimlik işçiler için Düzce’de de toplam 72 çadır kuruldu. Çadırlar Gümüşpınar, Karaçalı ve Aynalı Köy’de kuruldu.



Bakanlık tarafından bu yıl Düzce’de ilki gerçekleştirilen, mevsimlik tarım işçilerinin sosyal hayatını iyileştirme projesi adı altında Düzce’de de çadır kentler kuruldu.



Gümüşpınar Mahallesi’nde kurulan çadır kentleri inceleyen Vali Vasip Şahin konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Mevsimlik işçiler için açılan çadır kentte konuşan Vali Şahin, “Buradaki amacımız tabi ilk karşılama” dedi.



“Geçen yıl çalışma bakanlığının başlattığı bir proje vardı METİB, Mevsimlik Tarım İşçilerinin Barındırılması, iyi imkanlarla bulundukları yerlerde yaşamlarını sürdürmesi çalışmaları sürdürmesi noktasında proje uygulandı. Düzce ayağı itibariyle burada gördüğünüz tesisler yapıldı. Üç ayrı bölgede tesisler yapıldı.

Toplam 72 tane çadır, Karaçalı’da, Gümüşpınar’da ve Aynalı köyümüzde. Buradaki amacımız tabi ilk karşılama çiftçilerimizi, çalışanlarımızı. Daha sonra çiftçilerimizi burada buluşturup kısa zamanda çalışacakları bahçelere yönlendirmek ve orada daha çok iskânlarımızı sağlamak. Ama o iki günlük üç günlük gelip iş bulamayan işçilerimizin daha uzun sürede barınması. Geçmişte sıkıntılar yaşandı. ihtiyaçları gidermek noktasında zannediyorum önemli bir hizmet olacak bu. Bunun içerisinde sadece çadırlar değil sosyal alanlar da var. Banyoları, duşları, tuvaletleri, lavaboları var. Olabildiğince onların hayatlarını kolaylaştırmaya çalışıyoruz.”

Haber; A. N. KAYA