Seçime sayılı günler kala siyasi partilerin uğrak yerlerinden biri olan Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği, yanlış anlaşılmalara mahal vermemek adına açıklama yapma gereği duydu. Dernek başkanı Ayhan Metin, yaptığı yazılı açıklamada derneklerinin 2847 sayılı kanunda belirtilen Askeri derneklerden biri olduğunu ve kamu yararına çalıştığına dikkat çekti.


Bu kanun çerçevesinde derneklerinin “her türlü siyasi parti ve ideolojik düşüncenin üzerinde olup her kesime eşit mesafede” dolduğunun altını çizen Metin, “Şehitlik ve Gazilik kavramları üzerinde siyaset ve politika yapılamaz. Bizler siyaset üstü birer kurumuz. Bilgimiz dışında bizim üzerimizden siyaset yapılmasına şiddetle karşıyız.” dedi.


30 Mart yerel seçimleri çerçevesinde derneklerini ziyaret eden bütün siyasi parti başkan adaylarına kapılarının açık olduğunu ifade ederek, başkanlık yarışında başarılar dileyen Metin, “derneğimizin genel sorunları ile ilgili bilgiler vermekteyiz. Bu durum bir kısın çevrelerce yanlış anlaşıldığı kanaatindeyiz. Bir kez daha yinelemek gerekirse Şehitlik ve Gazilik siyaset üstü bir kavramlar olup hiçbir siyasi partiye kısmen veya dolaylı olarak destek vermemekteyiz. Kamuoyunun bilgisine sunulur.” İfadelerini kullandı.

 

 

Haber;S.Kaşkır