1999 yılında yaşanan depremin ardından düzce sokakları hala depremin kalıntıları ve metruk binalarla dolu. Depremler sonrasında hasarlı oldukları için kullanılmayan ve kaderine terk edilen metruk binaları kendine mesken tutan tinerciler de Düzce için ayrı bir tehlike.

Büyük çoğunluğunun içi boş, camları kırılmış, çirkin bir görüntü oluşturduğu ve sadece madde bağımlılarının barındığı metruk binaları Düzce sokaklarında ne yazık ki hala görmekteyiz.

İşte bu binalardan biri de Kültür Mahallesi Mahsur Bayram Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı Öney apartmanı. Daha önce tinercilerin birçok kez yangın çıkardığı, bıçaklama ve yaralama olayları ile gündeme gelen apartman tinercilerin girmemesi için ilginç bir yöntem bulunmuş.

Depremde hasar görmüş ve tinerciler tarafından camları kırılmış binada tinercilerin girmesini önlemek için apartmanın zemin katındaki camlar ve kapılar tuğla örülerek kapatılmış.

Mahalle sakinleri ise alınan bu önlemin pek de memnun değil. Binanın yıkılmasını isteyen vatandaşlar “camı kıran tuğlayı kırmaz mı? Yıksınlar bu binayı. Evimizde huzurla oturamıyoruz.” diyerek tepki gösteriyor.

Haber; S. KAŞKIR