21. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirilen Düzce Ziraat Odası yeni yönetimini seçti. Tek liste ile gidilen genel kurulda başkan Ramazan Öztürk üyelerin oyunu alarak yeniden Başkan seçildi. 

Yapılan genel kurula başta Vali Vasip Şahin olmak üzere Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük, Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, Esnaf Kredi Kefalet Odası Başkanı Ertan Taşlı, siyasi parti il başkanları ve üyeler katıldı.

Genel kurulda ilk olarak mevcut Başkan Ramazan Öztürk faaliyet raporunu okudu. Ardından bütçe raporları okundu. Raporların okunmasının ardından da tarıma destek verenlere plaketler verildi.

Daha sonra konuşan Vali Vasip Şahin, Düzce'de toprağın miras yoluyla giderek bölündüğünü ifade ederken çiftçinin de teknolojiye ayak uydurduğunu vurguladı. Şahin, “Düzce toprağı çok değerli ama İlimiz de toprak miras yoluyla giderek bölünüyor. Düzce'de çiftçi atılımcı hareket ediyor ve teknolojiyi iyi takip ediyor. Ama Düzce'yi sadece çiftçimizin sırtına yüklememeliyiz. Biz çiftçilerimizin bize gelmesini beklememeliyiz. Biz çiftçimizin ayağına gitmeliyiz. Artık biz iddialı bir devletiz. Yaptığımızı en iyi şekilde yapmalıyız. Ben Düzce'de göreve başladığımda ilk eğitime sonra da turizme ağırlık verdim. Tarıma o kadar eğilmedim. Çünkü tarım Düzce'de bir yere sahip. Bizim görevimiz bu yeri daha da ileriye götürmek olmalı.” dedi.

Vali Şahin'den sonra konuşan Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal ise çiftçilere destek için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı.Ünal, “Bizler çiftçimize azami derecede yardım etmeye çalışıyoruz. 2010 yılı Düzce tarımı için çok iyi geçti. Daha fazla üretmek için de çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi ve Düzce Ziraat Odası Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Ramazan Öztürk, Aydın Dursun, Ahmet Yılmaz, Saim Kıl, Hüseyin Çukur, İlhan Esirci ve Murat Ay.

Haber; R. BAL