Tüm İslam aleminin en önemli günlerinden biri olan Mevlid Kandili kutlanıyor. Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş yayınladıkları mesajlarla bu özel günü kutladılar.

Peygamberimizin Doğum gününü tüm insanlığa rahmet olarak gönderilmesini yeniden hatırlamamız için vesile olduğunu belirten Milletvekili Celal Erbay, Mevlid kandilinin milletimizin peygamber sevgisini ortaya koymasını sağlayan ve nesilden nesile aktarmasını sağlayan manevi bir toplumsal tören olduğunu söyleyerek Düzcelilerin kandilini kutladı.

Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, peygamberimizin doğumunun insanlığın da yeniden doğumu anlamına geldiğini belirtirken, O’nun dünyayı şereflendireceği güne kadar akın karadan, gecenin gündüzden,  gülün dikenden farkı olmadığını ifade etti. Kaşıkoğlu tüm İslam alemi, vatandaşlarımız ve hemşehrilerinin Mevlid kandilini kutladığını ifade etti.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de, ‘Mevlid Kandili’ nedeniyle yayınladığı mesajda,  İslam aleminin en kutsal günlerinden olan Mevlid kandili en hayırlı günlerin başlangıcı olarak kabul edildiğini dile getirdi. . Bu kandilde insanlığın hayat ufkuna bir devir açan Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin kutlandığını ifade eden Keleş, onun örnek şahsiyetini ve güzel ahlakını tanımaya, getirdiği evrensel çağrıyı anlamaya ve bütün bunların özünde barındırdığı ruhu çağımıza taşımaya olan ihtiyacı bir kez daha fark ettiğini belirtti. Keleş, bu vesileyle Mevlid kandilinin İslam alemine ve insanlığa bir kez daha hayırlı olmasını diledi.