Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in (sav) dünyaya teşrifi dolayısıyla Rebiyülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlit Kandili yurdun her tarafında olduğu gibi Düzce'de de dualarla idrak edildi. Gecenin bereketinden ve feyzinden daha fazla istifade etmek, geceyi en iyi şekilde değerlendirmek isteyen vatandaşlar, camileri doldurdu.



7’den 70’e genç, yaşlı erkek, kadın çok sayıda kişi birlikte saf tutup namaz kıldı.
Mevlid Kandili, Düzce’nin bütün camilerinde özel programlar eşliğinde huşu içinde geçti. O coşkunun yaşandığı yerlerden biri de Cedidiye Camii oldu.Cedidiye Camii'nde Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ve İl Müftüsü Hüseyin Can’ın da katıldığı bir program düzenlendi.


Akşam namazından sonra başlayan programa ilgi büyük oldu. Caminin içini kısa sürede dolduran vatandaşlar, din gönüllüleri tarafından okunan Mevlid-i Şerif, ilahi ve Kur’an-ı kerim dinledi.
Programda İl Müftüsü Hüseyin Can gecenin önemi ile ilgili vaaz verdi. Müftü Hüseyin Can, "Bu gece rahmet iklimine açılma gecesi. Bu gece arınma, bağışlanma gecesi. Bu gece, bedenini ve ruhunu uyanık bırakanlara ikramların bollaştığı bir gecedir.



Bu gece ellerimizi semaya, gönlümüzü Mevla’ya açalım. Bu gece günahlardan ve günaha götürebilecek şeylerden olabildiğince kaçmaya çalışalım. Bu gece en güzel kelimeleri söylemeye, dualarla niyazda bulunalım.


Kuran’ı okumaya, salavat getirmeye gayret gösterelim. Unutmayalım ki, bu gece bizler için büyük bir lütuf. Kandil gecelerini ihya etmek, gönlümüzü ihya etmektir. Böyle günler ve geceler bizler için birer fırsattır." dedi.
Program sonunda İl Müftüsü Hüseyin Can tarafından yapılan duygu yüklü dua ile eller semaya açıldı.


Gözyaşları içinde af ve mağfiret dileyen Müslümanlar hep bir ağızdan niyazda bulunurken yapılan dualara ‘âmin’ diyerek eşlik etti.
Programlar kapsamında hayırseverler tarafından camiye gelenlere çeşitli ikramlarda bulunuldu.
HABER:C.ÜSTÜNER