Peygamber Efendimiz (S.A.V.)'in dünyaya gelişi olarak kabul edilen Mevlid Kandili, yarın eda edilecek. Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: "İslam Dini’nin mesajını bizlere ulaştıran, insanların en hayırlısı, herkesin güvendiği Muhammed-ülEmîn, Allah'ın insanlar arasından seçtiği doğruluk timsali, güzel ahlakıyla, engin hoşgörüsüyle, adaletiyle, merhametiyle, mütevazılığıyla bütün insanlığa kucak açan, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin dünyayı teşriflerinin 1446’ıncı sene-i devriyesini idrak ediyoruz. Bizi bir Mevlid-i Nebi’ye daha ulaştırdığı için Cenab-ı Allah’a şükrediyor, Âlemlerin Efendisi Hz. Muhammed'e (S.A.V.) salâtu selam ediyorum. Mevlid Kandili, peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bizim için fırsattır. Bu günlerde Peygamberimizin evrensel ve çağlar üstü mesajına duyulan ihtiyaç daha da artmıştır. İnsanlığın huzuru, İslam âleminin birliği ve dirliği peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, layığı ile anlamaktan, tevhid ve vahdet anlayışından geçmektedir. Bu vesileyle, milletimizin ve İslam âleminin Mevlid Kandili'ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin; birliğimize, beraberliğimize vesile olmasını diler, milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum."

"Kandiller mutluluk, huzur ve kardeşliğe ulaşmamıza vesiledir"

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin de Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayımlayarak, tüm İslam aleminin kandilini tebrik etti. İl Başkanı Hikmet Keskin mesajında, “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz’in doğumu vesilesiyle kutladığımız bir Mevlid Kandili’ne daha kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sevgili Peygamberimizi en iyi şekilde anlamalı ve O’nun gösterdiği yolda giderek hayatımızı düzenlemeliyiz. Kandiller mutluluk, huzur ve kardeşliğe ulaşmamıza vesiledir. Kandilleri, kardeşlik, birlik ve beraberliğimiz için en iyi şekilde değerlendirmeli, bu günlerde uzak yakın akrabalar, dostlar aranmalı, kandilleri tebrik edilmelidir. Dargınlıklar, kırgınlıklar sona erdirilmeli, varsa etrafımızdaki ihtiyaç sahibi kimselere yardım edilmelidir. Mevlid Kandili de Sevgili Peygamberimizin bizlere sunduğu bütün değerleri ve yol gösterici öğütlerini anlama ve bu anlayışla yaşama ve yenilenme zamanıdır. O’nun hayatında bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak güçlü bir ışık, güzel bir örnek vardır. Herkesin rahmet ve mağfiret umarak kendince yapacağı ibadet ve yalvarışlar, inşallah hayırlı gelişmelere vesile olur. Bu duygu ve düşünceler içerisinde tüm Düzceli hemşehrilerim ve İslam aleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyor, sağlık, sıhhat ve huzur içerisinde, sevdikleriyle beraber nice kandiller geçirmelerini temenni ediyorum.” ifadelerinde bulundu.

"Yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır"

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü'nden yayımlanan Mevlid Kandili mesajı ise şöyle: "Yüce Allah’ın alemlere rahmet olarak gönderdiği Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) dünyaya teşriflerinin yıldönümüne kavuşmanın mutluluğunu yaşamaktayız. İnsanlık, O’nun önderliğinde karanlık geçmişinden sıyrılarak aydınlık bir geleceğe doğru yol almış, O’nun hayat felsefesinde bulunan adalet, sevgi, barış, hoşgörü, insan hakları ve merhamet gibi birçok konudaki üstün görüşleri yaşamımızın pusulası olmuştur. Mevlid Kandili, Yüce Rabbimizin insanlar arasından seçtiği doğruluk timsali olan Peygamber Efendimizin (S.A.V.) yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır. Düzce Üniversitesi olarak, ülkemizin ve tüm İslam aleminin, Mevlid Kandili’ni kutlar ve insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederiz."