15 Temmuz'da TSK içerisinde yuvalanan FETÖ/PDY Terör Örgütü üyesi bir grup tarafından kalkışılan ancak devlet ve milletin el ele vererek tokat attığı darbe girişimine tepki meydanlardaki demokrasi nöbetleri ile devam ediyor.  Darbe girişimine karşı ilk günden itibaren yoğun katılımla meydanların dolduğu Düzce'de demokrasi nöbetinin 8. gününde de halk, ellerinde Türk bayrakları ile Anıtpark'ın yolunu tuttu. 22 Temmuz akşamı diğer akşamlardan çok farklıydı. Darbe teşebbüsünün üzerinden geçen 1 haftada meydanları bir an olsun boş bırakmayan vatandaşlar, yine cuma gününe denk gelen 15 Temmuz akşamı yaşananları film şeridi gibi hafızalarından geçirdi. Günlerdir meydanda nöbet tutan kalabalığın dün akşam daha arttığı gözlendi.

Her akşam kalkışmaya tepki amacıyla düzenlenen araç konvoylarına çok sayıda iş makinesi ve kamyon da katıldı. Kornalar ve sloganlar eşliğinde yüzlerde aracın istikameti, İstanbul Caddesi üzerinden Anıtpark oldu. Meydanda kurulan sahnede demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmak için toplanan vatandaşlara seslenen protokol üyeleri ve siyasiler, 8. demokrasi nöbetinde de halkın karşısındaydı.

"Başkomutanımız tamam diyene dek nöbet sürecek"

Demokrasi nöbetinin 8. gününde Zahid- Ül- Kevseri Tasavvuf Müziği Grubu bir konser verdi. Ardından demokrasi şehitleri için Kur'an-ı Kerim okundu ve eller semaya açılarak dualar edildi.

Gecede Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut ve Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna birer konuşma yaparak, ''Meydanları doldurmaya devam edeceğiz. Bizler de sizlerle birlikte sabahlayacağız. Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız tamam diyene dek demokrasi nöbetimiz devam edecek.'' diye konuştu. Ardından Düzce Gençlik Merkezi tarafından "Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe" adlı tiyatro gösterisi sahnelendi.

Darbe girişimi akşamından itibaren vatandaşlara "Meydanları boş bırakmayın" çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tamam" diyene kadar demokrasi nöbetine devam etmekte kararlı olan vatandaşlar, yine sabahın ilk ışıklarına kadar meydandan ayrılmadı. Darbe girişimine ve darbecilere lanet yağdırdı.

 STK'lardan vatandaşlara ikram

Öte yandan Anıtpark'taki demokrasi nöbetine devam eden vatandaşlara çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından ikramlar devam ediyor. Kalkışma girişiminin hemen ardından harekete geçen sivil toplum kuruluşları ikram araçlarını demokrasiye sahip çıkan vatandaşlara destek için görevlendirdi. Bu kapsamda Anıtpark'ta demokrasi nöbeti tutan binlerce vatandaşa çorba, ekmek ve su ikramında bulunuyor. Kızılay ekipleri ise meydanda kek ve çay ikramı ile desteğini sürdürüyor.

Haber; Ş. ÇAKIR