Cumhurbaşkanı Erdoğan meydanlara iniyor

haber7.com'un haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 40 şehirde yapacağı ziyaretlerle anayasa değişikliğini bire bir halka anlatacak. Anayasa değişikliğinin Erdoğan tarafından onaylanmasıyla referandum süreci de hız kazanacak.

40 ile ziyaret

Erdoğan şubat ayının ortalarında yurtiçi ziyaretlerini arttıracak. Erdoğan, nisan ayında yapılacak referandum öncesinde büyükşehirler başta olmak üzere yaklaşık 40 il ziyaret edecek ve yeni sistemi halka anlatacak.

"Rejim değişmiyor" vurgusu yapılacak

Referandum sürecinde başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere bir çok ilde toplu açılışlar ve halkla buluşmalar düzenlenecek. Erdoğan, halkla buluşmalarında yeni sistemin avantajlarını, 2014 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle başlayan fiili durumu, çift başlılığın yarattığı sorunları anlatacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa değişikliğiyle ilgili “Rejim değişmiyor, sistem değişiyor” vurgusu yaparak, halktan destek isteyecek.

Erdoğan'ın Düzce'ye gelmesi gündemde

Cumhurbaşkanlığı’nda süreçle ilgili planlamaların devam etttiği, gidilecek il sayısı ve kampanya sloganlarının kısa sürede netleşeceği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret edeceği iller arasına Düzce'yi de eklemesi için milletvekilleri ve parti teşkilatının girişimlerde bulunması bekleniyor.