1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla sendikalar kutlama hazırlıklarını hızlandırdı. Emekli-Sen İl Temsilciliği, taşeronlaştırmayla işten çıkartılan işçilere destek olmak için bu yıl kutlanacak olan işçi bayramının daha önemli olduğunu vurguladı.

 

Emekli-Sen İl Yönetim Kurulu Üyesi Halis Aksakal, Taşeron işçilerin güvencesizliğe mahkum edildiğini savundu.


Aksakal, “Bu yıl 1 Mayısta alanlarda olmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç var.10 yıldır süren AKP hükümetleri döneminde TAŞER0N çalışma düzeniyle emekçiler güvencesizliğe mahkum ediliyor, bu uygulama devlet politikasına dönüştürülüyor. TAŞERON cumhuriyetine dönüştürülen ülkemizde işçiler ocaklarda, fabrikalarda, tersanelerde, işyerlerinde ölüyor. Sanki 1850’lerdeki Dünya işçi sınıfının içinde bulunduğu ağır sömürü düzeni ortamı yaşatılıyor. Üniversiteler şirketleştirilip, öğrenciler geleceksizleştiriliyor. Eğitim ve sağlık devlet elinden çıkarılarak özelleştiriliyor. Ülkenin dağı taşı tüm güzellikleri dereleri madenleri ormanları satılıyor acımasızca katlediliyor, bu doğal zenginliklerimiz sermayeye peşkeş çekiliyor. Komşumuz Suriye’ye karşı saldırgan tutumla ülkemiz bölgesel savaşın içine sürükleniyor. Öte yandan Emperyalizmin saldırı örgütü olan NATOYA yeni yeni üsler veriliyor topraklarımız NATO’nun avaş üssü haline getiriliyor.” Dedi.

 

Birlik ve mücadeleyi yükseltmek için

Türkiye’nin başkanlık sistemine hazırlandığını söyleyen Aksakal, diktatörlüğün yasallaştırılmaya çalışıldığını iddia ederek, tüm emekçileri 1 Mayısta alanlara davet etti.


“Yeni anayasa söylemiyle tek adam tek parti, fiili sivil diktatörlük yasallaştırılmaya çalışılıyor. Türkiye başkanlık sistemine yavaş yavaş hazırlanıyor. 1 Mayısta Taşeronlaşmaya işten atılmalara karşı direnenlerin sesine ortak olmak için, halkların barış iradesini iktidarın niyetlerinden bağımsız olarak güçlendirmek için, Doğanın talanına karşı ,toprağına, suyuna sahip çıkanların direncine ortak olmak için, Ülkemizin gelecekte Çernobil nükleer felaketine dönüşmemesi için ilimizde de düşünülen nükleer santrale karşı olmak için, Bölgemizde emperyalizm güdümlü savaşçı politikalara karşı olmak ve savaşa hayır diyebilmek için, İşçilerle, yoksullarla, emeklilerle, işsizlerle gençlerle, emeğini alın terini harcayan bütün emekçilerle birlik olmak ve mücadeleyi yükseltmek için, Emekli maaşlarının ortalama 650 ile 1000 lira arasında olduğu dolayısıyla emeklilerde bu ortamda yayama mücadelesi vermektedir. Emeklilerin çoğunluğunun üniversite mezunu çocuklarının da işsiz olduğu düşünüldüğünde bu durum hem gençlere hem de emeklilere yük olmaktadır. Şanslı olup da iş bulan emeklilerden birde sosyal güvenlik destek pirimi alınmasına derhal son verilmelidir. Biz emeklilerde insanca yaşayabilecek bir maaşımız olsun istiyoruz. Bu nedenle tüm emekçilerle birlikte barış ve demokrasimizi güçlendirmeye 1 mayısta alanlara çıkmaya çağırıyoruz.”

 

Sendikalardan ortak kutlama

Türk İş Düzce İl Başkanı Murat Ardıç, 1 Mayıs bayramını tüm sendikalar ortak olarak kutlayacaklarını söyledi. Ardıç, tüm işçileri, halkı ve Siyasi partileri 1 Mayısta Anıt parka davet etti. 

Sendikalar 1 Mayıs İşçi Bayramı’na hazırlanıyor. Türk İş Düzce il başkanı Murat Ardıç bir açıklama yaparak, 1 Mayıs hazırlıklarını anlattı. Toplantıya, sendika başkanları da katılarak destekte bulundu. Ardıç, 1 Mayıs işçi bayramını her yıl olduğu gibi bu yılda Belediye önünden başlatacakları yürüyüş ve Anıtpark’ta yapacakları etkinlikle kutlayacaklarını dile getirdi.

Ardıç, “ emeğin meydanlarda sesini duyuracağı birlikte kutlayacağımız bir program organize ettik. 1 Mayıs hazırlıklarımızı tamamladık. 1 Mayıs programını Türk-İş, DİSK, Kamu-Sen, KESK, Birleşik Kamu-İş ile birlikte kutlayacağız. Bu birlikteliğimizi Düzce’de bu sene yine sağlayacağız. Programımızı Belediye meydanında toplanacağız, Anıt Parka yürüyerek konuşmalarımızı Anıt Parkta gerçekleştireceğiz. Siyasi partilerin henüz bir talebi olmadı, bizimle irtibata geçebilirler. Halkımıza çocukları ve eşleriyle 1 Mayısta katkı sağlamasını bekliyoruz.” dedi. 

Haber: S. YANAR