Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların teknik ve hijyenik şartlara uygun olarak kesilmesi, sağlıksız olanların tespit edilmesi ve damgalandırılarak, vatandaşa sağlıklı hijyenik et yedirilmesi konularını içeren bilgilendirme toplantısı Düzce Valisi Bülent Kılınç'ın da katılımı ile Düzce Valiliği toplantı salonunda yapıldı.

Vali Kılınç konuşmasında, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların teknik ve hijyenik şartlara uygun olarak kesilmesi, veteriner hekim kontrolünde sağlıksız olanların tespit edilmesi ve damgalandırılarak vatandaşa sağlıklı hijyenik et yedirilmesi konularının yetkili birimlerin temel görevleri arasında olduğunu söyledi. Kılınç “İlgili mevzuat gereği Tarım İl Müdürlüğü'nün yanı sıra belediyelerimize de görevler düşüyor. AB'den Türkiye'ye gelen heyet Türkiye'deki mezbahaları incelemiş ve netice de incelenen 21 mezbahadan sadece bir tanesinin iyi olduğunu görmüşler. Bu Türkiye'miz açısından iyi bir durum değildir. Bir yandan AB'ye girmeye çalışıyoruz. Uyum mevzuatını değiştirmeye çalışıyoruz diğer yandan da insanlarımıza sağlık ve hijyenik et yedirme konusunda gerilerde kalıyoruz. Tarım Bakanlığımızın da talimatı ile bu konuyu tekrar gözden geçirip çalışmaları artırmakla mükellefiz” dedi.

Vali Kılınç, toplantıda vatandaşların sağlıklı ve hijyenik koşullarda kesilmiş, kontrol edilmiş ve damgalanmış et tüketlemeri konusunda gerekli tedbirleri almaya çalışacaklarını kaydetti. Toplantı Düzce Valiliği Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şubesi Veteriner Hekimlerimleri Zarif Demirkıran ve Sevda Karakuş tarafından mezbahaların sınıflandırılması, AB uyum süreci ve Düzce'deki mezbahaların sınıflandırılması konularında çeşitli bilgiler verildi.