9 yıl önce ünlü aktör Kadir İnanır’ın TRT ekranlarında yayınlanan İpsiz Recep dizisi ve sosyal projelerde kullanılmak üzere Düzce Belediyesi tarafından Çay Mahallesi'nde inşa edilen Düzce Film Platosu’nun kaldırılması için hummalı bir çalışma başlatıldı.

İpsiz Recep dizisinin bazı bölümlerinin çekilmesinin ardından bir süre farklı amaçlarla kullanılan ve daha sonra atıl durumda bırakılan film platosu, bakım yapılmadığı için zamanla dökülmeye başlamış, harabe görüntüsü kent estetiği açısından olumsuz bir tabloya neden olmuştu.

Başkan Ay’dan talimat
Birçok film ve diziye ev sahipliği yapan ve Düzce'nin tarihini öğretmesi amacıyla kurulan platonun çevresinde gerçekleştirilen çevre düzenlemelerinin ardından atıl hali dikkatlerden kaçmıyordu. Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, şehrin önemli noktalarından biri olan bölgedeki mezbelelik görüntünün ortadan kaldırılması için talimat verdi.

Yeşil alana dönüştürülecek
Başkan Ay’ın isteği doğrultusunda başlatılan çalışmalar kapsamında platodaki yapılar sökülmeye başladı.



Platonun kaldırılması için devam eden çalışma ile bakımlı durumdaki 1 ya da 2 yapıyla beraber alandaki kulenin korunacağı ve bölgenin yeşil alana dönüştürülerek vatandaşın hizmetine sunulacağı öğrenildi.



D-100 karayoluna el atacak
Öte yandan Başkan Ay’ın Düzce’nin kent estetiğini düzeltmek için çalışmaları film platosu ile sınırlı kalmayacak. Film platosundaki dönüşüm çalışmasının tamamlanması sonrası Başkan Ay, Düzce’nin aynası konumundaki D-100 Karayolu’nun düzensiz görüntüsüne el atacak. Şehrin bir anlamda kimliğini yansıtan D-100 Karayolu çevresinin modern hale getirilmesi için Başkan Ay’ın bizzat Estetik Kurulu’nu harekete geçirecek. Kağıt üzerindeki varlığından ileri gidemeyen kurulu yeni bir yapılanmayla faal hale getirecek olan Ay, kurul ile birlikte istişare yaparak çalışmayı hayata geçirecek.

Haber:Y.SEVER