30 Mart yerel seçimlerinde bir dönem daha başkanlık koltuğuna oturan Düzce Belediye Başkanı Mehmet keleş, bir yıllık görev süresini doldurmak üzere. Keleş’in yerel seçimlerinde en büyük rahibi olan Milliyetçi Hareket Partisi de başkan Keleş’i yakın markaja almış durumda. Keleş’in 11 aylık görev süresince yaptığı icraatları değerlendiren MHP İl Başkanlığı, belediye başkanının Düzce'nin temel sorunlarından ziyade, yüzeysel makyajlama ile eksiklikleri örtmeye çalıştığını iddia etti.

MAKYAJLA EKSİKLERİ ÖRTMEYİN!

Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkanlığı Basın ve Yayından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Oğuz Özyiğit imzalı açıklamada MHP’nin adayı Ömer Küçük’ün seçim döneminde yapmayı hedeflediği projelerle destek vermeye hazır olduklarını dile getirildi.

PROJELERİMİZLE DESTEĞE HAZIRIZ

Bu konuda da ulaşım sorununa ilişkin Küçük’ün Düzce ray projesi örnek gösterilirdi.  Küçük’ün projesinin Isparta, Adana ve Mersin sahiplenildiği hatırlatıldı. Her mahallede Mahalle evleri, halı kursları ve atölyeleri açmak,  alt yapı problemlerini halledecek projeler ile yaşanan su kesintilerine, patlaklara ve tıkanmalara önlem almak,  kömür yardım paketleri yerine, yardıma ihtiyacı olanlara İhtiyaç Kart dağıtmak gibi bazı projeler sıralandı ve Düzce Belediyesinin bütçesini kesinlikle zorlamayacağı, aksine ek gelirler getirerek ve halkın yaşam kalitesini artıracağı vurgulandı.

HALKIN CEBİNE GÖZ DİKMEK ÇÖZÜM DEĞİL!

Yapılan açıklamada Keleş’in başvurduğu bazı yöntemler de şöyle eleştirildi: “Ulaşım ücretlerine, su fiyatlarına ve belediyenin diğer hizmetlerine zam yapmak, zaten çöp vergisi alınırken ilaveten atık çöpleri katı atık tesisine taşımaktan dolayı para almak, işten personel çıkartmak gibi Belediyenin giderlerini düşürüp, gelirlerini artırmaya yönelik, ancak halkın cebindeki parayı göz dikmek, insanları işsiz bırakmak hizmet için çözüm değildir. Halkın cebinden fazladan para almak, zaten geçim sıkıntısı yaşayan insanlara yeni yükler yüklemek, Belediyecilik anlayışından uzak bir yaklaşımdır.”

MHP’Lİ BAŞKAN YARDIMCI NEDEN OLMASIN?

Aradan geçen on bir aylık süre içerisinde, boşta olan iki adet belediye başkan yardımcılığı görevine atama yapılmadığına dikkat çekilen açıklamada  “Atamaların hangi sebeple yapılmadığını siz bize söylediniz, partinize mensup meclis üyelerini rencide etmemek için burada o söyleminizi açıklamıyoruz. Dilerseniz, beğendiğiniz ve keşke bizim partinin meclis üyesi olsalardı dediğiniz, Milliyetçi Hareket Partisi Meclis üyelerinden birini ya da bir kaçını Başkan yardımcılığına atayabilirsiniz.” denildi.  

SÖZLER HAVADA KALMASIN!

MHP İl Başkanı Onur özen ve partililerin Başkan Keleş’e makamında yaptığı ziyarette Belediye başkanın " Belediye meclisine girdiğimizde siyasi kimliğimizi bıraktık" sözü hatırlatıldı ve  Bize ve Düzce halkına vermiş olduğunuz sözlerin havada kalmamasını ve icraat dökülmesini umuyoruz. İnanıyoruz ki en az bizler kadar sizde Düzce aşığısınız. Düzce'ye hizmet için çabalıyorsunuz. Sizin başarısızlığınızdan bizler mutlu olmayacağız, çünkü siz başarısız olursanız, size güvenip oy veren ve vermeyen tüm Düzce halkı bu cezayı birlikte çekecektir. Yaşanabilir bir Düzce'yi birlikte imar etmek için biz üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya Milliyetçi Hareket Partisi olarak hazırız. Düzce'nin artık kaybedecek bir günü dahi yoktur. Birlikte yaşanabilir bir Düzce'nin mimarları olmak için için gelin hep birlikte el ele verelim. “denildi. 

Haber;S.KAŞKIR