Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün Gölyaka Şehidimizin cenaze merasiminin ardından yaptığı, “Oy farkının 17 oya kadar düştüğü bir seçimde oyların sayılmaması yanlış olur” açıklamasına MHP Düzce İl Başkanı İlhan Caboğlu’ndan yanıt gecikmedi.

“Seçim sonuçları AK Parti 3-0 yapana kadar devam edecek mi?”
“Makamınız gereği Düzce de polemik ortamı oluşturmak size yakışıyor mu?” diye sorarak farkın 300’ün üzerinde olduğunu vurgulayan Caboğlu, şu ifadelerde bulundu:

“Şu anda Türkiye’nin hiçbir yerinde oy sayımı yapılmıyor. Kamuoyuna sayımlar devam ediyor şeklinde açıklama yapılması doğru mudur? Seçim sonuçları 3-0 AK Parti yapana kadar devam edecek midir? Şu anda bırakın Düzce’yi Türkiye’nin hiçbir yerinde oy sayımı yapılmıyor. Siz oyları nerede saydırıyorsunuz? Ben YSK’nın önünde yatıp kalkıyorum. AK Parti’den kimseler burada yok. Siz masa başında mı alacaksınız MHP’nin elinden vekilliği? Şu anda Merkez ilçe, Yığılca ve Gölyaka oyları sayıldı. Sizin talebiniz diğer ilçelerin de oylarının sayılması yönünde. Ağır Ceza Reisliği’nde kurul görüşmesi bitmeden, hukuku etki altında bırakmanız doğru değildir.”

“AK Parti’nin 300 oy alması gerekiyor; sizin bu açıklamayı yapmanız yanlıştır”
Sizler Düzce’nin Bakanısınız. Sizin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak böylesi bir açıklamayı yapmanız ne kadar doğrudur? Bu oy farklarının 17 olduğu bilgisi sizlere kimler tarafından verildi. Sizlere yanlış bilgi veriliyor. YSK’dan aldığımız belgelerde AK Parti’nin 300 oy alması gerekiyor. Sizin bu açıklamayı yapmanız yanlıştır.”

Haber: Ö.YILMAZ