Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis üyeleri, her ay yapılan belediye meclis toplantısının ardından rutin haline getirdikleri basın toplantılarını bugün de gerçekleştirdi.
 
PARKLAR ESKİ STATÜSÜNE KAVUŞMALI

Parti İl binasında MHP Grup Başkanı Ercan Katırcıoğlu, başkanlığındaki basın toplantısında öncelikli konu günlerdir kamuoyunun gündemindeki parklardı. Kamuoyunda tepkilerin giderek arttığına dikkat çeken Katırcıoğlu, bu nedenle konunun yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. MHP’li üyelerin ret ve çekimser oy kullandıklarını dikkat çeken Katırcıoğlu, parkların eski statüsüne kavuşturulmasını gerektiğini aktarırken, 2004 yılından bu yana belediyenin borçların kimin yaptığının da kamuoyu ile paylaşılmasını istedi.

 BAŞKAN ÖNERGELERİ CEVAPLAMAK ZORUNDA

Katırcıoğlu, 4 Mayıs Pazartesi günü yapılan meclis toplantısında Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in MHP grubunun verdiği 4 önergeyi meclis oylamasına sunmasının yanlış olduğunu kaydetti. Katırcıoğlu, Ak Partili meclis üyelerinin ret oyu ile gündeme almadığı önergeleri Başkanın cevaplama zorunluluğu olduğunu dile getirdi. Katırcıoğlu ardından meclise verdiği 4 önergeyi aktardı, ilk önerge AK Parti Kadın kolları başkanı Sebahat Uçar’a ilişkindi.

UÇAR HAKKINDA ÇARPICI İDDİA

Katırcıoğlu“AK Parti Kadın kolları başkanı Sebahat Uçar’ın belediye şirketlerinde hala çalışmaya devam ettiğini sorduk. Bu soruyu kamuoyu adına sormak hakkımız değil mi? Bu soru “cevap verilsin verilmesin” mi diye oylandı. Bir siyasi partinin kadın kolları başkanının belediyeye ait şirketlerde ücret karşılığı çalışması, bu da yetmiyor gibi mesai saatleri içinde seçim çalışmalarında yer alması inanç açısından, bulundukları kıyafet açısından, vicdanen, dinen uygun mudur? Dışarıda o kadar lise üniversite mezunu gezerken, emekli olmuş paraya ihtiyacı olmayan, yandaş olmasından dolayı koruyup gözlemleniyor.” Dedi.

KADINLAR LOKALİNİ KİM İŞLETİYOR

Katırcıoğlu Belediyenin hanımlar Lokalinin bir meclis üyesi tarafından çalıştırıldığını ifade ederek  bazı sorular yönetti:
Katırcoğlu, “ buradaki gelirlerin ne şekilde belediyeye aktarıldığı bilinmiyor. Biz bunu sorduk. Maalesef bunu yazılı olarak vereceklerini söylediler.” dedi.

KAMUYA AİT YERDE SİYASİ PROPAGANDA

“ Yandaşın elinden tutulurken, yandaş olmayan bertaraf oluyor” diyen Katırcıoğlu, İnönü parkındaki alanı bir siyasi partinin seçim bürosu olarak kullandığını iddia etti.

Katırcıoğlu, “ Burası dağ başımı? Hukuk kaide yok mudur? Seçim kanuna göre seçim bürosu olmayan yere bir siyasi partinin bayrak ve afiş asılmaz. Kamuya ait bir yer olduğundan seçim bürosu olmaz. Belediye başkanı gerekeni yapacağını söylediler.  Önümüzdeki günlerde göreceğiz.” diye konuştu.

Katırcıoğlu işe alımlarla ilgili de bilgi istedi:  “Bolu belediye başkanı 650 kişi ile Bolu’yu götürüyor.  Düzce belediyesi bin 50 kişi ile hizmet veremiyoruz. işe yarayacak kişileri alamadığımız sürece 5 bin kişi de olsa hizmet alamaz. “
 
BELEDİYENİN BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ


Katırcıoğlu, Burdur'da belediyenin bazı caddelerin otopark ücreti almasına karşı açılan davada Danıştay, uygulamanın iptal ettiğini hatırlattı ve buna karşın Düzce Belediyesi’nin aldığı otopark paralarının usulsüz ve kanunsuz olduğunu belirtti. İşleme konulması için hukuki boyutunu başlattıklarını kaydetti.

Kültür merkezi, otogar, asfalt çalışmalarına ilişkin de konuşan Katırcıoğlu “ Düzce belediyesi Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Beyin ölümü gerçekleşmiştir.” İfadesini kullandı.  Bazalt asfalt çalışmasını ise “ mahallenin çirkin kızına makyaj yapıp sunmak” şeklinde nitelendirdi.

 BAŞKANA DÜZCE’NİN İMAJINA UYGUN ARAZİ ARACI TAVSİYESİ

Belediye işçilerinin Belediye iş sendikasından ayrılarak, Hakediş sendikasına üye yapmak adına zorlandığını iddia eden Katırcıoğlu bu durumu “ Ak Parti’nin Baskı Ve Rejimle Yeni Türkiyesi ”olarak yorumladı.  Katırcıoğlu, Düzce’deki bozuk yollar için de Belediye başkanına Düzce’nin imajına uygun arazi taşıdı alması tavsiyesinde bulundu.

HABER: S.KAŞKIR