Düzce Belediye Meclisi, Meclis Başkan Vekili Mesut Sancaklı başkanlığında ekim ayı ilk oturumunu yaptı. Toplantıda 14 ana maddeden oluşan gündem görüşüldü.Meclis üyeleri, ilk oturumu için Merkez Hizmet Binası Meclis Salonunda bir araya geldi. 14 ana maddeden oluşan gündeminde ilk olarak 2020-2024 Stratejik Planı değerlendirildi. Toplantıda 12 adet İmar Planı değişikliği, meclis kararlarına itirazlar, ticaret talepleri, tahsis ve trampa konuları da görüşüldü.

Beçi otobüs hatlarında ücretler değişiyor
Beçi otobüs hatlarında yapılacak ücret düzenlemesi konusu ise toplantıya katılan meclis üyelerinin fikir alışverişinin ardından ilgili komisyona sevk edildi. Öte yandan şehir içi hat ve Kalıcı Konutlar Bölgesi hatlarının işletilmesine ilişkin ihale süresi meclis üyelerinin oyuna sunulurken kurum içinde yapılan düzenlemeler ve norm kadro uygulamaları hakkında da bilgi verildi.Toplantıda Düzce Belediyesi kredilerinin yapılandırılması konusunda Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'ye yetki verilmesi konusunda oylama yapıldı.

MHP'den gelen önergeler
Toplantıya asıl damgayı ise MHP Grubu'ndan gelen soru önergeleri vurdu. MHP'li meclis üyeleri ayrı ayrı sundukları soru önergelerinde Düzce Belediyesi'nin geçmiş ihalelerini mercek altına alırken, belediye eliyle Konuralp bölgesinde yürütülen çalışmalara yönelik de sorular yöneltti. İşte MHP'nin Düzce Belediye Başkanlığı tarafından cevaplanmak üzere sunduğu önergeler