Düzce Belediye Meclisi Haziran ayı 2.Birleşimi Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda Belediye Başkan Yardımcısı Salih Keskinli Başkanlığında yapıldı. MHP 'li Belediye Meclis üyeleri 7 Haziran Genel Seçimleri sonrası yapılan ilk meclis toplantısı olan Haziran ayı 2.Birleşiminde oldukça dikkat çeken söylemlerde bulundu. Seçimlerde aradığını bulamayan MHP'liler işi sıkı tutacağının sinyallerinin verdi. Melensu Park projesi için gündemin birinci maddesinde İller Bankasından 40 Milyon TL kredi talebine MHP'lilerin tepkisi sert oldu. MHP'li Belediye Meclisi Üyesi Ercan Katırcıoğlu, Düzce'nin Melensu Park projesinden önce daha önemli sorunları olduğunu vurgulayarak "Düzce'nin suyu, çeşmesi yokken Düzce, 12 yıldır halen kasaba görünümünden kurtulamamış unutulmuş bir şehir durumundayken bu projeye öncelik verilmesi anlamsızdır. Suyun kaynağı olan bu şehirde sokaklarımızda su içecek çeşmemiz ve çocuklarımız için tuvaletlerimiz yokken böyle bir krediye kesinlikle MHP grubu olarak onay vermiyoruz." dedi.MHP'lilerin bu kararı Başkan Keleş'in büyük önem verdiği büyük projesi muhlefetten destek görmese de istenen kredi oy çokluğu ile meclisten geçti.


Düzce Belediyesi YEYPAŞ'a peşkeş çekiliyor

Katırcıoğlu eleştirilerinin dozunu artırarak Düzce Belediyesi'nin Ali babanın çiftliğine döndüğünü belirtti ve şunları söyledi: "Belediyenin imkanları har vurulup harman savruluyor. Üç dönemdir Düzce Belediyesi böyle gidiyor. Düzce Belediyesi YEYPAŞ'a peşkeş çekiliyor. Kiralık araçlar olmadık kişilerin elinde dolaşıyor. MHP olarak her türlü krediye karşıyız."

Düzce'de uzun süre tartışılan ve Başkan Keleş'in hesap hatası yaptık dediği Evsel Katı Atık Bedellerinin afaki rakamlarında düzenlemeye gidildi. Fiyat tarifesi makul seviyeye indirildi. Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney, hatanın konuyla ilgili hazırlanan el kılavuzu ile uyguladıkları tablonun farklılığından kaynaklandığını söyleyerek ortaya çıkan durumdan kendilerinin de rahatsız olduklarını belirtti.

Haber:Y.SEVER