Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl teşkilatı, yazılı bir basın açıklaması ile,  Ak Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Birol Şahin’in partilerine yönelik suçlamalarına cevap verdi. Açıklamada oldukça sert ifadelere de yer verildi.

MHP Düzce İl Başkan Yardımcısı Çetin Sarıahmet imzasıyla yayınlanan açıklamada, diğer konulardaki görüşlerinin Şahin’i bağladığı,  ancak partileri ile ilgili açıklamaların kabul edilemez olduğu dile getirildi.

Başörtüsü konusundaki süreçte Şahin’in Ak Parti’nin MHP tarafından oyuna getirildiğine ilişkin  sözleri ağır bir dille eleştirilen açıklamada, Kaynaşlı İlçe Başkanının bu beyanlarının  ile  hem başbakanı, hem de düzenlemeye destek veren milletvekillerine hakaret niteliği taşıdığı iddia edildi.

Açıklamada üç, milletvekili, il başkanı dururken bir siyasi partinin ulusal ölçekteki görüşlerini açıklamanın bir ilçe başkanına düşmeyeceği ifade edilirken, bunun il başkanının eksikliğine mi işaret ettiği sorusu soruldu. Şahin’in düşüncelerinin “ İpe Sapa Gelmez” olarak nitelendirildiği açıklamada; Şahin, siyasi nezakete yakışır seviyede açıklamalar yapmaya davet edildi.