Düzce Belediyesi Meclis Başkanlığı’na bir önerge sunan MHP Grubu, artan araç sayısı ve nüfus yoğunluğuna bağlı olarak katlanan park sorununa alternatif çözümler üretilmesi gerektiğini belirtti.
Yaptıkları araştırmada, şehir merkezindeki mevcut otoparkların ihtiyaca cevap vermediği sonucuna ulaşan MHP’li meclis üyeleri, önergelerinde şu ifadelere yer verdi:
“Yanlış politikalar sorunu katlıyor”
“Ülkemizde ve kentimizde çarpık kentleşmeye bağlı kentimiz dede ulaşım ağı problemleri hızla artan sorunların başında gelmektedir. Artan araç sahipliği ve nüfus, yeterli boş alan eksikliği, geçmişte yaşanan plansız büyüme, imar planları ile hâlihazır kentleşmenin uyumsuzluğu, uygulamadaki kent merkezindeki fiili durumlar, ekonomik sorunlar ve toplumsal alışkanlıklar gibi nedenlerden dolayı ulaşım hizmetleri verimli olarak sürdürülememektedir. Ayrıca ilimizdeki kent içi alanlarda otomobil trafiğini tetikleyen politikaların varlığı, kent merkezinde oto paklanma sorununu ortaya çıkarmaktadır.”   
“Parklanma yerleri tespit edilip otoparkların yapılmalı”
Yetersiz otoparklar nedeniyle yolların araç işgalinde olduğuna dikkat çekilen önergede şunlar kaydedildi: “Gün içerisinde gerekli otoparkın bulunmaması ve mevcut otoparklardaki kapasite azlığı sebebiyle ihtiyaca cevap verememiş olması seyir halinde olmayan taşıtların yolları ve ara sokakları lüzumsuz işgali söz konusudur. Ayrıca park yeri ihtiyacının yeterince karşılanmadığı olumsuz durumlarda taşıt sürücülerinin büyük kısmı, taşıtlarını bırakacak yer arayarak geçirmektedir. Sürücülerin kaybolan zamanlarının yanında oluşturdukları otopark arama trafiği kentin genel trafiği üzerinde önemli bir yük oluşturmakta, buda şehir merkezindeki trafik problemini daha büyük boyutlara taşımaktadır. Kentimizin en önemli caddelerinden olan İstanbul Caddesi üzerinde olan belediye, valilik, bankalar AVM, ticari alanlar aynı zamanda İstanbul Caddesi’nin sağında ve solunda olup yapılaşması biten Cedidiye, Şerefiye, Camikebir ve Kültür mahallelerindeki yapıların büyük çoğunluğu ticari ve sosyal alanlar olduğundan gündüzleri sabahın erken saatlerinden itibaren köylerden, beldelerden ilçelerden ve kalıcı konutlardan şehir merkezine doğru özel araçlarla büyük bir trafik akışı söz konusudur. İl trafik komisyonunun EDS’ler ile birlikte bu alanlarda uyguladığı paklanma yasağı her ne kadar doğru bir karar olsa da, aynı bölge içerisinde yürüme mesafesinde oto paklanma yerlerinin fiili olarak tespit edilip oluşturtulamaması trafik keşmekeşliğine sebep olmaktadır. Bu yüzden kent içi yerlerde otopark problemi yaşanan yerlerde park yönetimi çerçevesinde stratejilerin geliştirilmesi konusunda çalışmaların yapılması gereği ortadadır. Düzce Belediyesi Milliyetçi Hareket Partisi grubu olarak önerimiz özellikle şehrimizin çekim alanı olan yukarıda bahsettiğimiz mahallelerde yürüme mesafesinde gündüzleri binlerce aracın geldiği alanlarda fiili olarak parklanma yerlerinin tespit edilip bir an önce otoparkların yapılması yönündedir.”