Uzun süredir parti yönetimi ile arasında sıkıntılar olduğu bilinen ve son olarak MHP Grup Başkan Vekilliği görevinden alınması ile yönetimle arasındaki ipler iyice gerilen MHP’li Belediye Meclis Üyesi Ercan Katırcıoğlu, hem partisinden hem de belediye meclis üyeliğinden istifa etti. Belediye meclisinin en sivri dilli ismi olarak diğer üyelerden sıyrılan ve yanlış gördüğü konulardaki sert muhalefeti ile tanınan Katırcıoğlu, bu sabah İl Seçim Kurulu’na parti üyeliğinden, Düzce Belediyesi’ne de meclis üyeliğinden istifa ettiğine dair dilekçelerini sundu.

İSTİFADAN SONRA MHP’DEN AÇIKLAMA

Katırcıoğlu’nun ilgili kurumlara giderek istifa dilekçelerini sunmasından dakikalar sonra ise MHP’den ‘ihraç’ yönünde bir açıklama geldi.
MHP Düzce İl Yönetimi’nden yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:  “MHP Düzce İl Yönetim Kurulu olarak partimiz mensubu Yakup Doğan ve Ercan Katırcıoğlu’nun başka bir siyasi partiyle ilgili faaliyetlerde bulunduğu tarafımızca tespit edilmiştir. Partimiz mensubu bu kişiler diğer siyasi partiyle alakalı yapmış oldukları siyasi faaliyetler sebebiyle MHP Düzce İl Yönetim Kurulu olarak kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişlerdir.”

İYİ PARTİ SAFLARINA GEÇİYOR

Öte yandan Katırcıoğlu’nun Meral Akşener’in genel başkanlığında bir süre önce siyasi arenadaki yerini alan İyi Parti ile temas halinde olduğu ve yakın zamanda Düzce için kendisine görev verileceği öğrenildi.

C.ÜSTÜNER