Düzce kamuoyunda gündem olan 20 köyün Düzce Belediyesi’nin sınırlarına dahil edilme çalışması MHP’li üyeler arasında da ilginç bir durumun yaşanmasına neden oldu. 2 Mayıs Pazartesi günü yapılan 1. birleşimde görüşülmesi için İmar Komisyonu'na havale edilen gündem maddesi için MHP’li üyeler komisyonda farklı mecliste farklı bir oylama tablosu çizdi. 

6 Mayıs’ta yapılan İmar Komisyonu Toplantısı'nda 20 köyle ilgili son kararı vermek üzere bir araya gelen AK Partili Belediye Meclis Üyeleri Özgür Sağlam, Kadir Badur ile MHP’li Özkan Çakar ve Ediz Ünal İmar Komisyonu Başkanı Hasan Günden başkanlığında toplandı.

“Özcan, MHP’li üyeleri ikna etti”

İddiaya göre; 2 Mayıs öncesi Belediye Başkan Yardımcısı olarak atanmadan önce İmar ve Şehircilik Müdürü olan Mesude Özcan, komisyon üyelerine konuyla ilgili olarak ‘Biz 20 muhtarla görüştük. Muhtarlar açısından herhangi bir olumsuzluk yok.’ açıklaması yaptı.

Komisyonda 5 ‘Evet’ oyu verildi

Özcan’ın bu sözleri üzerine komisyon toplantısına başlayan MHP’li üyeler Özkan Çakar ve Ediz Ünal görüşülen hususlara ‘Evet’ diyerek oy birliğine vardı.

Ancak gündem maddesi meclise taşındığında durum farklı oldu. 20 köyün mahalle olmasına ilişkin yapılan oylamada MHP’li üyeler bu kez ‘Hayır’ yönünde oy kullandı.

Haber:Y.SEVER