Düzce Belediyesi'ndeki görev değişiklikleri muhalefet cephesinde farklı yorumlara yol açtı. Üst düzey yönetim kadroları ve birim müdürlüklerinde yapılan yeni atamalar, AK Parti ile MHP'yi karşı karşıya getiren Düzce Belediyesi 2015 Yılı Denetim Komisyonu Raporu ile ilişkilendirildi.

Düzce Belediyesi’nin MHP’li Belediye Meclis Üyesi Ayhan Cicu, Düzce Belediyesi’nin önemli müdürlüklerinde yaşanan değişimle ilgili dikkay çekici bir değerlendirmede bulundu. Konuyla ilgili sosyal medya hesabı Facebook’tan yazılı bir açıklamada bulunan Cicu, “Anlaşıldığı gibi Düzce Belediyesi'nde denetim komisyonu raporu deprem etkisi yapmış, herkes diken üstünde… Günah keçileri belirlenmiş, birim müdürleri tasfiye edilmiş, görev yerleri değiştirilmiştir. Düzce Belediyesi yönetimi aynı tarzda ve zihniyette devam ederse bu deprem ne ilk nede son olacaktır. Bu deprem ilk dönemin artçısı, ardından gelecek günlerin öncüsü olacağı gerçeğidir.” ifadelerini kullandı.

Gerekçe açıklanmayınca...

Bilindiği gibi Düzce Belediyesi'nin Nisan ayı toplantılarına denetim komisyonu raporu damga vurmuştu. Komisyonda görev alan 2 MHP'li meclis üyesi tespit ettikleri usulsüzlükler olduğunu ancak bunlara raporda yer verilmediğini savunmuş ve bu duruma tepki göstermişti. MHP'nin tüm tepki ve diretmelerine karşılık komisyon raporu toplantılarda okunmazken, süreç Ankara'ya kadar taşınmıştı. Belediye meclis üyeleri ve il teşkilatından oluşan MHP heyeti Genel Başkan Devlet Bahçeli dahil partinin üst düzey bir çok ismini ziyaret ederek, rapora dair hazırladıkları dosyaya sunmuştu. Parti kanadından edinilen son bilgilere göre; MHP komisyondaki tespitlerini mahkemeye taşımaya hazırlanıyor. Denetim Komisyonu Raporu'nun hazırlanma sürecinde Düzce Belediyesi'nin ilgili birimlerinden tüm bilgilere ulaşan MHP'li üyelerin bunun sonucu olarak kritik müdürlüklerde değişim yaşandığını tahmin ettiği bu paylaşımla ortaya çıkmış oldu. Belediyeden değişimin gerekçesine yönelik açıklama yapılmaması daha başka birçok yorumu beraberinde getirecek gibi görünüyor.

Haber:Y.SEVER