Düzce Belediyesi Temmuz ayı 1.Birleşimi Ramazan ayı nedeniyle dün öğleden sonra yapıldı. Ramazan ayının meclis üyelerinde rehavet ve ciddiyetsizlik havası yarattığı toplantıda ilginç diyaloglar ve sözler sarf edildi. Toplantıda dikkat çekici konuşmalardan birisini MHP’li Meclis Üyesi Özkan Çakar yaptı. Çakar, Mali Hizmetler Müdürlüğünün meclise sunduğu su tahakkuk ve tahsilat bedellerinin güncellenmesi ve bu işlemin geçmişi de kapsaması yönünde bir talepte bulunması sonrası ‘Vatandaş mağdur oluyor, biz bu konuyu Plan Bütçe Komisyonuna havale etsek bile bu millete yerleştireceğiz anlamına geliyor!’ demesi meclis üyelerinde şaşkınlığa neden oldu.
 
MALİ HİZMELER MÜDÜRLÜĞÜNÜN TARTIŞMA YARATAN O TALEBİ
Çakar’ın tepki gösterdiği talepte “Su tahakkuk ve tahsilatlarının belediyemize yapılması, mevcut depo ve isale hatlarının bakım onarım giderlerinin karşılanması, sayacı olmayanların sayaçlarının aboneler tarafından takılması, muhtarlıklarda  kayıtlı bulunan geçmiş dönem borçlarının abonelikler yapıldıktan sonra söz konusu kişilere tahakkuk ettirilmesi, su aboneliklerinin Düzce Belediyesine devrinin yapılması konusunda mecliste karar alınmasını arz ederim.” İfadeleri kullanıldı.
 
Gündem maddesiyle ilgili metnin okunmasının ardından Çakar, meclise başkanlık eden Salih Keskinli’ye ‘Eskiden depozitosunu vermiş vatandaşa tekrar depozito mu tahakkuk ettireceğiz?’ sorusunu yöneltti.
 
36 TAKSİTLE ALALIM
Çakar’ın sorusunu Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney yanıtladı. Güney, “Bu açıklanması gereken bir husus. Haklı olarak bazı şeyler eksik olabilir. Depozito güvence. Yani borcuna karşılık teminat demek. Geçmişte örnek olarak 1 liraya depozitosunu yaptıran bir vatandaş, tahakkuk ve tahsilat bedelleri güncellendikten sonra karar verilen bedele göre aradaki farkı almak anlamına geliyor. Bu bedeli 36 taksitle alalım diye düşündük.” Dedi.
 
KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLECEK
Güney’in açıklamasının ardından yapılan oylamayla konu Plan Bütçe Komisyonuna oy çokluğuyla havale edildi. Talebin, komisyonda görüşülmesinin ardından konu yeniden mecliste gündeme alınacak.
 
KAYNAK YARATMA ÇABASI!
MHP grubu Mali Hizmetler Müdürlüğünden gelen bu talebi ekonomik anlamda sıkıntı çeken Düzce Belediyesine kaynak yaratma çabası olarak değerlendirdi. MHP grubu kararın ayrıca yalnızca yeni aboneliklerle sınırlı kalmasını geriye dönük aboneleri etkilememesi gerektiğini düşüncesinde olduklarını ifade etti.

Haber:Y.SEVER