Belediye Meclis Toplantısı Şubat ayı birinci birleşimi Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya belediye ait park ve bahçelerin kira bedelleri damga vurdu. MHP'li Belediye Meclis Üyelerinin üst üste gelen soruları sonrası Başkan Keleş, basının yarın 'MHP'liler Başkanı Sıkıştırdı' başlığını atacağını söyledi.

DRAMATİZE EDİYOR

Toplantıda daha önce belirlenen 8 gündem maddesi konuşuldu. Gündemin birinci maddesinde ilk olarak daha önce alınan iki karara itirazlar görüşüldü. İtirazlarda öne çıkan başlık ise otobüs firmalarının terminal giriş çıkış ücretlerine yapılan yüzde 50'lik artışa olan itiraz dilekçesi oldu. Firmaların giriş çıkışlar sırasında daha önce ödediği 18 lira 64 kuruş olan ücretin, yüzde 50'lik zam sonrası 37 lira 50 kuruşa çıkması, meclis üyelerinin Başkan Keleş'e olan soruları da beraberinde getirdi.
 
MHP'li Belediye Meclis Üyesi Ercan Katırcıoğlu, Düzce'ye üniversite okumaya gelen bir öğrenci ve ailesinin yaşadıkları üzerinden durumla ilgili değerlendirme yapması Başkan Keleş tarafından 'Ercan Bey durumu dramatize ediyor' olarak yorumlandı.
 
OTOGARI OLUŞTURMAK İÇİN BÜTÇE OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney ise çevre illerin uyguladığı ücret tarifelerini paylaştı. Başkan Mehmet Keleş'te ise şunları ifade etti: “Giriş çıkış ücretlerinin terminalin kalitesiyle ilgisi yok. Bu konu otogarla ilgili değil, ücretle ilgilidir. Biz otogarı bitirmeye çalışıyoruz. Bu artış için hızlı denilebilir. Kazanca göre pay alıyoruz. Otogarı oluşturmak için bütçe oluşturmaya çalışıyoruz. Derdimiz alınan paraları hizmete dönüştürmektir. Bu ücret YEYPAŞ aracılığı ile değil belediye aracığıyla tahsil ediliyor.”
 
Gündemin diğer maddelerinde ise Düzce Belediyesi'ne ait mülklerin kira bedelleri ve son durumları Meclis gündemini bir hayli meşgul etti. Başkan Yardımcısı Ali Güney Küçüksu parkıyla ilgili bilgi verdi. Güney, “1 milyon 500 bin TL olan maliyeti, yeniden tespitle 1 milyon 250 bin TL yaptırdık. Park ve bahçelerden olan alacaklarımızın ödenmesi içinde tebligatlara başladık. Alacaklarımızı bu şekilde tahsil ediyoruz.” dedi.
 
TAAHHÜTTE UYULMADIĞINDA...
 
Güney'in açıklamasının sonrasında MHP'li üyeler Başkan Keleş'e peş peşe sorular sordu. Sorulan sorular arasında dikkat çeken ise belediyenin alış veriş merkezinde olduğu gibi taahhüt yerine getirilmediğinde park ve bahçelerin sözleşmelerinin fesih hakkının olup olmamasıydı. Keleş, taahhütte uyulmadığında fesih hakkına sahip olunduğu ifade etti.

BU UYGULAMA NORMAL!

Belediyenin geçmiş dönemlerde aldığı kira bedellerinin çok düşük olması ve bugün bu miktarların çok üzerine çıkılmasıyla ilgili olarak Başkan Mehmet Keleş tarafından 'Biz olması gerekeni yapıyoruz. Bu uygulamalar normaldir' şeklinde değerlendirildi.
 
PEŞKEŞ Mİ ÇEKİLDİ?

Kira bedellerinin geçmiş dönemlerde çok düşük tutulmasıyla ilgili olarak MHP Belediye Meclis Üyesi Katırcıoğlu Keleş'e soru yöneltti. Katırcıoğlu, “Kira bedelleri bu kadar düşük belirlenerek o noktalar birilerine peşkeş mi çekildi? Ya da ihmal mi edildi?” dedi. Söz konusu yerlerle ilgili bir soruda yine MHP'li Murat Özsoy'dan geldi. Özsoy, “ İnönü Parkı'nın belediyeye 250 bin TL'lik borcu olması ve 70 ay ödeme yapmadan orada faaliyet göstermesi nasıl oluyor?” dedi.
 
Özsoy ve Katırcıoğlu'nun soruları üzerine Keleş asıl bakılması gereken hususları sıraladı. “Kira borcu olan yerlerin mahkeme süreci devam etmesine rağmen geçmiş dönem borçlarını kabul ettirdik. Aynı zamanda ödemesi gereken kira bedelini de kabul ettirdik, bu bir başarıdır.”
 
ARŞİV DİJİTALLEŞECEK

Toplantının bir diğer öne çıkan maddesi de Düzce Belediyesi'nin arşivinin dijitalleştirilmesi oldu. Gündemin 5. maddesini oluşturan arşivin dijitalleşmesi için Başkan Mehmet Keleş'e yetki verilip verilmeyeceği oylamaya sunuldu. Oy birliğiyle kabul edildi.
 
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın hibe destekli olarak yapacağı çalışmayla Düzce Belediyesi'nin arşivi dijitalleşecek. Düzce Belediyesi'nin bünyesinden yapılacak çalışmayla ilgili hiçbir ücret çıkmayacak. Proje üç aşamada yapılacak. 
 
 
 
YEMEĞE DAVET ETTİ
Şubat ayı 1.birleşimi Başkan Mehmet Keleş'in yaptığı iki duyuruyla 5 Şubat Perşembe günü toplanmak üzere son buldu. Keleş yaptığı duyurularda 3 Şubat Salı günü bir otelde düzenlenecek olan yemeğe Belediye Meclis üyelerini davet etti. Bir diğer duyuruda ise Akçakoca'da bir otelde 14 İl Belediye Başkanının katılımıyla yapılacak olan bilgi ve tecrübe paylaşım toplantısına yine Belediye Meclis Üyelerini davet etmesi oldu.




Haber:Y.SEVER