İnönü, Avni Akyol ve Anıtpark meydanını kapsayacak ”Millet Bahçesi” 1.Etabın inşaat ihalesi TOKİ tarafından bugün saat 14:00’da Düzce Belediye binasında yapıldı. İhaleye katılan firmalar tekliflerini kapalı zarf usulü sunarken, ihaleyi kazanan firmanın TOKİ tarafından 15 gün içerisinde ilan edileceği bildirildi.

İhaleyi alan firmanın açıklanmasının ardından, “Millet Bahçesi” 1. Etap İnşaat çalışmalarının önümüzdeki Haziran ayı içerisinde başlanacağı ve kısa süre içerisinde de tamamlanacağı bildirildi. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, daha önce yaptığı açıklamalarda Millet Bahçesi 1. Etap İnşaat Çalışmaları ile ilgili şu bilgileri vermişti:

“14 bin 252 metrekarelik İnönü Parkı ve yanında bulunan 4 bin 883 metrekarelik Avni Akyol ile 8 bin 135 metrekare büyüklüğündeki Anıtpark'ın birleştirileceği ve bu alanların toplamı olan yaklaşık 30 Bin metrekare alan ‘Düzce Millet Bahçesi’ olacak. Maliyeti TOKİ tarafından karşılandı. İnşaatı haziran ayında başlayıp bu yıl içinde tamamlanacak. ‘Düzce Millet Bahçesi’ içinde hiçbir ticari alan olmayacak. Düzce Millet Bahçesi 2.Etabı stadyumun olduğu bölgeye inşa edilecek. Batı Karadeniz Bölgesinin en büyük, Düzce’nin rengine ve dokusuna uygun “Millet Bahçesi” oluşturulacak. Kısa bir zaman sonra Düzce’nin çehresi yepyeni bir görünüme kavuşacak. Düzceli vatandaşlar rahatlıkla çimenlerin üzerine basıp, toplu spor yapabilecek ve kentin içinde doğayı yaşayacaklar.”