Seçimlerle birlikte bir heyecanda AK Parti'de yaşandı. Parti de oyların sayılmasıyla birlikte özellikle ilçelerin kaybedildiği haberleri geldikçe sessizlik hakimdi. Yavaş yavaş ilçelerden gelen haberler AK Parti'de uzun süre keyiflerin kaçmasına neden oldu.

Konuralp ve Kaynaşlı'dan gelen iyi haberlerle birlikte az da olsa rahatlayan partililer, Merkez'de de İsmail Bayram'ın üstün gitmeye başlamasıyla birlikte sevinmeye başladı. Oyların açılmasıyla birlikte partililerde de gerginliğin yerini rahatlık ve sevinç almaya başladı.

“Milletimizin iradesi başımızın tacıdır.”

İlçelerdeki oyların netleşmesiyle birlikte AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan'da oy durumunu değerlendirdi. Bazı ilçeleri kaybettiklerini belirten Arslan, “Milletimizin iradesi bizim başımızın tacıdır. Bunu seçim sürecinde de söylemiştik şimdi de söylüyoruz. İlçelerde bütün partilerin birleşmesi ve tek bir parti üzerinde ortak hareket etmesi neticesinde çoğu yerde iki parti yarıştı. Bu durumun sonucunda da böyle bir sonuç ortaya çıktı. Tekkemizi önümüz alıp, nerelerde hata yaptığımızı düşünmeliyiz. Seçimi oturup değerlendireceğiz ve neler yapılması gerektiğini ele alacağız. Ama her zaman verdiğimiz sözlerin arkasındayız.” ifadelerini kullandı.