Ak Parti hükümetinin hayata geçirmeyi planladığı Demokratik açılım ile ilgili olarak Düzce'de Şehit Piyade Komando Turhan Kuru'nun Ozanlar Köyü'ndeki ailesi ziyaret edildi. Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, İl Başkanı Fevai Arslan ve Merkez ilçe Başkanı Mustafa Keskin, Şehit ailesinin evini ziyaret edip şehit yakınlarının bayramlarını kutladılar ve açılımı anlattılar. Şehit Babası Selahattin Kuru ile görüşen Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Hükümetin Demokratik açılımı neden hayata geçirmeye çalıştığından bahsetti ve artık kan akıtılmasını istemediklerini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini belirten Kaşıkoğlu şehit ailesinden açılıma tam destek vermelerini istedi.

Şehit babası Selahattin Kuru, hükümetin politikasının kafa karıştırdığını ve bu açılımın tam olarak ne amaçla yapıldığını anlamayadıklarını belirterek, biz de herkes gibi kan akıtılmasını başka anaların babaların yüreklerinin yanmasını istemiyoruz.Eğer bu açılım teröre son verecekse sonuna kadar destekleriz dedi.

Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, terörle mücedalenin tamamen sona erene kadar devam edeceğini beliterek, açılımın bu mücadeleyi asla ortadan kaldırmayacağını söyledi.