Düzce Üniversitesi Konuralp Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Bünyamin Dikici'nin, hastanenin acil servisinin, hemşire eksikliği nedeniyle 14 temmuz tarihinde kapatılacağına ilişkin açıklamaları büyük yankı yaptı.

Atatürk Devlet Hastanesi'nin hasta yükünün bir bölümünü paylaşması nedeniyle önemli bir fonksiyonu olan, özellikle bazı ağır yaralanmalarda hastaların doğruca gönderildiği Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin kapanması ile birlikte ortaya çıkacak boşluk endişe veriyor.

Konu ile ilgili olarak görüşlerini sorduğumuz Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, konu ile ilgili olarak daha önceden bazı duyumlar aldığını, ancak kendilerine ulaşan bir talep olmadığını, kararın nedenleri ile ilgili bilgilerinin basından öğrendiği kadar olduğunu belirtti.

Konuya duyarsız kalmalarının söz konusu olamayacağını belirten Kaşıkoğlu, Acil servisin kapanmaması için gereken çalışmayı yapacaklarını dile getirdi. Kaşıkoğlu, bir soru üzerine, konu üzerinde çalışma yapmak için bir talebin gelmesinin gerekmediğini, konunun öneminin bilincinde olduklarını, talep gelse de gelmese de acilin kapatılmaması için yapılabilecekleri değerlendireceklerini söyledi.

Bilindiği gibi, Konuralp Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Bünyamin Dikici, kriterlere uygun bir sağlık hizmeti verebilmek için 150 civarında hemşireye ihtiyaç duymalarına rağmen, yaz aylarında yıllık izin talepleri nedeniyle bu sayının 78'e düştüğünü söylemiş, sağlık hizmetlerinin hata kabul etmez özelliği nedeniyle bu koşullarda görev yapmalarının olanaksız olduğunu açıklamıştı. Dikici, 14 Temmuz tarihinde acil servisin çocuk bakım ünitesi dışında kalan bölümlerinin kapatılacağını ifade etmişti.