MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, vatandaşları asgari ücret ve SGK güvencesi altında geçici süreli iş sahibi yapan Toplum Yararına Program kapsamında geliri az olan belediyelere istihdam sağlanmasını istedi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanmak üzere önerge sunan Yılmaz, nüfusu 100 binin altında olan belediyelere TYP’den istihdam sağlanması halinde hem belediyelerin daha iyi hizmet edeceğini hem de işsiz olan vatandaşların bir süre rahat bir nefes alacağını vurguladı.

Milletvekili Yılmaz, önergesinde şunları kaydetti:
“Toplum Yararına Program (TYP), işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla uygulanan programdır.


Bu kapsamda,

1) Nüfusu 100 binin altında olan belediyelerin gelir kaynakları az olması sebebiyle personel istihdamında sıkıntı yaşamaktalar. Geliri az olan bu belediyelere TYP personel istihdamında pozitif ayrımcılık yapılması konusunda bir çalışmanız var mı?

2) Geliri az olan belediyelerin daha iyi hizmet verebilmesi ve ihtiyaç duyulan yerlerde personel istihdam edilebilmesi için özel bir çalışmanız var mı?”