Milli Eğitim Bakanlığı ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik yürürlüğe girdi. Buna göre, daha önce okul idarelerinin inisiyatifine bırakılan milli bayramların okullarda kutlanması yeniden zorunlu hale getirildi.

Yönetmeliğe göre Cumhuriyet Bayramı (29 Ekim), Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (23 Nisan), Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı (19 Mayıs) ve Zafer Bayramı (30 Ağustos) okullarda yine törenle kutlanacak.

Bilindiği gibi bu milli bayram kutlamalarının okul idarelerinin inisiyatine bırakılması tepkilere neden olmuştu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un göreve gelmesi sonrası alınan kararla, milli bayramlar için ortak bir kutlama programı oluşturulacak. Törenler yeniden zorunlu hale geldi.

Atatürkçülük yeniden öğretmenlerin gündemine aldı
Öte yandan Atatürkçülük ile ilgili konuların derslerde işlenişi ile öğretim programlarının uygulanmasına yönelik hususlar öğretmenler kurulu toplantısında görüşülecek. Ayrıca sınıf ve alan zümre toplantılarında Atatürkçülük konularının ele alınması sağlanacak. Bununla ilgili yönetmeliğe eklenen fıkrada, “Atatürkçülükle ilgili konuların üzerinde durularak çalışmaların buna göre planlanması ile öğretim programlarının incelenmesi, programların çevre özellikleri de dikkate alınarak amacına ve içeriğine uygun olarak uygulanması, yıllık plan ve ders planlarının hazırlanması ve uygulanmasında konu ve kazanım ağırlıklarının dikkate alınması” denildi.

Haber: C. ÜSTÜNER