Bakan Çelik, Kaynaşlı gişelerinde Ak Parti Düzce Milletvekilleri Yaşar Yakış, Metin Kaşıkoğlu, Düzce Valisi Bülent Kılınç, Belediye Başkanı Mehmet Keleş başta olmak üzere ilçe kaymakam ve belediye başkanları ve partililer tarafından karşılandı.

Bakan  Çelik Düzce temaslarına  Valisi Bülent Kılınç’ı makamında ziyaret ederek başladı. Bakan Çelik burada yaptığı konuşmada il eğitim toplantıları kapsamında Düzce’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, dün  bir müsteşar yardımcısı başkanlığında gelen genel müdürlerin düzce’nin fiziki ve teknolojik altyapı profilini çıkardığını, bunun akşam saatlerinde yapılacak bir toplantıda konsültasyonun çıkarılacağını, sonuçları da açıklayacağını söyledi. Çelik eksikliklerin mahalli idareler tarafından çözülebilecek olanlarını buradaki yerel makamların, Ankara’da çözülecek olanlarının da kendilerinin devreye girmesiyle çözüleceğini ifade etti.

Düzce Valisi Bülent Kılınç da bakanın ziyaretinin Düzce’nin eğitim profilini yerinde görmek olduğunu, ziyaretten şeref duyduğunu dile getirdi. Milletvekillerinin de hazır bulundukları ziyaretin sonunda Vali Kılınç tarafından, bakana sedef kakmalı bir telefon sehpası  hediye edildi. Çelik, burada Düzce Valiliği’ne ait ziyaretçi defterine duygu ve düşüncelerini yazdı. Bakan Çelik ardından bir konferans vermek için Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ne geçti.