Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, yaptığı yazılı açıklamada, 5 Aralık 2019 tarihinde Düzce Merkez Şükran Sedat Şenkardeşler Ortaokulu’nda düzenlenen programdaki konuşması sırasında "Ordu'da bir olay yaşandı. Bir üniversite öğrencisi gencecik bir kız hayatını kaybetti. Burada tabii ki, bu olayı gerçekleştiren suçlu bir insan var. Ama olayın da çok değişik boyutları var..." şeklindeki sözlerinin yanlış anlaşıldığını vurguladı.

“Bir eğitimci olarak bu acının yaşanmasına sebep olan “insan” olarak nitelendirdiğimiz şahsın yetiştirilmesinde toplum olarak hepimizin rolü vardır”
Toplumu derinden sarsan böyle vahim bir olay karşısında bu toplumun bir ferdi, bir baba ve bir eğitimci olarak asla cinayete kurban giden 20 yaşındaki Ceren Özdemir’i kastetmediğinin altını çizen Yiğit, “Ülkemizde özellikle son zamanlarda yaşanan kadın cinayetlerinin bir yenisine de toplum olarak tanıklık etmiş bulunuyoruz. Bu elim olayı gerçekleştiren ve bir suç makinesine dönüşen de bir insandır. Bu yaşanan acı hepimizin acısıdır. Ancak sadece üzülmekle kalmamamız gerekir. Bir eğitimci olarak bu acının yaşanmasına sebep olan “insan” olarak nitelendirdiğimiz şahsın yetiştirilmesinde toplum olarak hepimizin rolü vardır. Konuşmamın tamamı değerlendirildiğinde de anlaşılacağı üzere çocuklarımızı çift kanatlı olarak yetiştirmemiz gerekmekte. Yani çocuklarımızı hem bilimsel anlamda yetiştirmemiz hem de bizleri millet olarak bir arada tutan gelenek, görenek, ahlaki değerler, merhamet, vicdan, iyilik vb. konularda da eğitimlerini tamamlamamız gerekir. Merhum kızımız Ceren Özdemir’e Allah’tan rahmet diliyor, tüm toplumumuzun da başı sağ olsun diyor, saygılarımı sunuyorum.”

“Çocuklarımızı her yönü ile çok iyi yetiştirmemiz gerekiyor”
Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, konuşmasının tamamı şu şekilde: “Çocuklar hem bilimsel olarak mesleki açıdan geliştirebilmek hem de onları iyi bir çocuk iyi bir insan yapabilmek. Çok olumsuz şeyler yaşıyoruz görüyorsunuz. En son Ordu’da bir olay yaşandı. Bir üniversite öğrencisi gencecik bir kız hayatını kaybetti. Burada tabii bu işi gerçekleştiren bir suçlu insan var ama olayında çok değişik boyutları var. Dolayısıyla biz çocuklarımızı her yönü ile çok iyi yetiştirmemiz gerekiyor. Bu çalışmalar bu yönüyle çok önemli. Bilimsel olarak çocuklarımızı yetiştirmek önemli ama gelecekte belli bir noktaya geldiğinde yeni keşifler yaptığında acaba insanlığa faydalı şeyler mi üretecek yoksa yarın büyük bir parayla karşılaştığında bu becerisini insanlığa zarar veren bir işe mi yönlendirecek? Dolayısıyla böyle çift kanatlı yetiştirdiğimizde hem o şekilde yükselecek hem de insani olarak yükselecek. Böylelikle insanlığın yararına bir çocuk yetiştirmiş olacağız. Tabii bu çift kanatlılık noktasında bizlere öğretmenlere çok büyük görevler düşüyor.”